4 SID.ir | اثر روغن ماهي و عصاره آويشن بر قابليت هضم ظاهري ماده خشک و مواد مغذي، فعاليت جويدن و فراسنجه هاي شکمبه اي بزغاله هاي مهابادي
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثر روغن ماهي و عصاره آويشن بر قابليت هضم ظاهري ماده خشک و مواد مغذي، فعاليت جويدن و فراسنجه هاي شکمبه اي بزغاله هاي مهابادي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه تهران
 
چکیده: 

در اين پژوهش اثر روغن ماهي و عصاره آويشن بر قابليت هضم ظاهري ماده خشک، ماده آلي و مواد مغذي، فعاليت جويدن و فراسنجه هاي شکمبه اي بزغاله هاي مهابادي مورد بررسي قرار گرفت. براي اين منظور 28 راس بزغاله نژاد مهابادي 4 تا 5 ماهه با ميانگين وزن اوليه 17.8±2.8 کيلوگرم به طور تصادفي با يکي از 4 جيره: 1) شاهد، 2) مکمل شده با آويشن (0.2 درصد عصاره)، 3) مکمل شده با روغن ماهي (2 درصد) و 4) مکمل شده با روغن ماهي (2 درصد) + آويشن (0.2 درصد عصاره) به صورت انفرادي و به مدت 94 روز تغذيه شدند. روغن ماهي قابليت هضم ظاهري چربي خام را افزايش (P=0.05) و قابليت هضم ظاهري الياف نامحلول در شوينده خنثي را کاهش داد (P=0.01). غلظت نيتروژن آمونياکي شکمبه با مصرف آويشن کاهش يافت (P=0.05). افزودن آويشن به جيره سبب افزايش غلظت استات (P=0.09) و افزايش نسبت استات به پروپيونات (P=0.07) در شکمبه شد. تعداد پروتوزوآي شکمبه به طور معني داري در تيمار آويشن و تيمار روغن ماهي در مقايسه با تيمار شاهد کاهش يافت (P=0.05). مدت زمان مصرف خوراک (دقيقه در روز) به وسيله تيمارها تغيير نکرد، اما مدت زمان نشخوار توسط تيمار آويشن به طور معني داري کاهش يافت (P=0.05). نتايج حاصل از اين آزمايش نشان داد که مکمل سازي جيره بزغاله هاي مهابادي با روغن ماهي و آويشن سبب افزايش قابليت هضم ظاهري چربي و کاهش قابليت هضم ظاهري الياف نامحلول در شوينده خنثي و همچنين افزايش ميزان استات شکمبه مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 86
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی