برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر نانو زئوليت پتاسيم پرمنگنات و زمان نگهداري بر خواص فيزيکوشيميايي ميوه کيوي (رقم هيوارد)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مکانیک ماشین‌های کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
 
چکیده: 

در اين تحقيق ميوه هاي کيوي از رقم هيوارد در دو محدوده جرمي (کوچک و بزرگ) تهيه شدند. پس از آن، ميوه ها را در شيشه هاي يک ليتري در مجاورت بالشتک هاي پلي اتيلني حاوي نانوزئوليت پتاسيم پرمنگنات (0، 0.2، 0.4 0.8 گرم) قرار داده و در ژرميناتور (دماي 5oC و رطوبت نسبي 30%) نگهداري شدند. سپس در زمان هاي 0، 2، 4 و 6 هفته نگهداري، خواص فيزيکوشيميايي مختلف نمونه ها (ميزان مواد جامد محلول، ميزان pH، درصد رطوبت و سفتي ميوه ها) و رنگ نانوزئوليت پتاسيم پرمنگنات (L،?E ، زاويه هيو و کروما) اندازه گيري شد. در ادامه با انجام آزمون فاکتوريل در قالب طرح کاملا تصادفي، تجزيه و تحليل اطلاعات صورت پذيرفت. نتايج نشان داد که اثر نانوزئوليت پتاسيم پرمنگنات به جز بر درصد رطوبت بر ديگر خواص اندازه گيري شده معني دار مي باشد (P<0.01). همچنين نتايج نشان داد که نانوزئوليت پتاسيم پرمنگنات انبارماني ميوه ها را افزايش داد. به طوري که پس از 6 هفته نگهداري، براي نمونه هاي داراي نانو زئوليت در مقايسه با نمونه هاي فاقد نانوزئوليت، به ترتيب، ميزان 3.58 pH و 3.71، سفتي 10.84 و 5.7 N و ميزان جامد محلول 14.78 و 15.36 Brix اندازه گيري شد. نتايج حاصل از آزمون همبستگي بين متغيرها نشان داد که بين ميزان سفتي ميوه هاي کيوي (شاخص رسيدگي) و ويژگي هاي رنگ نانوزئوليت پتاسيم پرمنگنات (عامل هوشمند) ارتباط معني دار وجود دارد و مناسب ترين ضريب همبستگي (0.83) و برازش منحني (R2=0.98) بين ميزان سفتي ميوه ها و اختلاف رنگ کل (?E) مشاهده شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 130
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی