برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1392 , دوره  26 , شماره  2 ; از صفحه 226 تا صفحه 237 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير پرايمينگ بر جوانه زني دانه هاي گوجه فرنگي در دماهاي زيربهينه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* شهرکرد، دانشگاه شهرکرد، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی
 
چکیده: 

شرايط محيطي نامساعد نظير دماهاي غيربهينه، به طور قابل توجهي از جوانه زني و رشد گياهان ممانعت مي کند و ممکن است سبب کاهش محصول آنها شوند. پرايمينگ دانه ها به عنوان روشي اميدبخش براي افزايش و بهبود جوانه زني بسياري از گياهان در شرايط تنش در نظر گرفته شده است. در اين تحقيق اثر پرايمينگ بر جوانه زني دو رقم گوجه فرنگي (فالکاتو و زيتوني)، در دماهاي غيربهينه بررسي شد. پرايمينگ با خيساندن دانه ها در محلول پلي اتيلن گليکول 6000 با هوادهي مداوم (روش اسموپرايمينگ) و در ورمي کوليت مرطوب (روش هيدراسيون) براي 24 ساعت در دماي 25 درجه سانتي گراد انجام گرفت. دانه ها در ظروف پتري محتوي دو لايه کاغذ صافي قرار داده شدند و در اتاقکهاي رشد و در چهار سطح دمايي مختلف (10، 15، 20 و 25 درجه سانتي گراد) انکوبه گرديدند و ميانگين جوانه زني، ميانگين زمان جوانه زني، زمان رسيدن به 50 درصد جوانه زني و سرعت جوانه زني محاسبه گرديد. نتايج نشان داد که هر دو تيمار پرايمينگ، ميزان و سرعت جوانه زني دانه گوجه فرنگي را حتي در دماهاي غير بهينه بهبود بخشيدند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 88
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی