برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1392 , دوره  26 , شماره  2 ; از صفحه 176 تا صفحه 183 .
 
عنوان مقاله: 

بهينه سازي محيط کشت دانه گرده توت فرنگي و ارزيابي جوانه زني آن پس از نگهداري در دماهاي مختلف

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* ابهر، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ابهر، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه باغبانی
 
چکیده: 

ميوه هاي مناطق معتدله از جمله ميوه هاي دانه ريز و به ويژه توت فرنگي از ميوه هاي مهم باغباني به شمار مي روند که اکثرا براي تشکيل ميوه نياز به گرده افشاني و به دنبال آن تلقيح مادگي گل دارند. بنابراين، براي تحقق اين عمل، گرده زنده و باقوه ناميه و قابليت جوانه زني خوب ضروري است. لذا آزمون قوه ناميه دانه گرده و اطلاع از کيفيت آن در اين نوع ميوه از اهميت ويژه اي برخوردار است. در همين راستا، آزمايشي براي بهينه سازي محيط کشت دانه گرده توت فرنگي و تعيين بهترين محيط کشت براي توت فرنگي با 9 نوع محيط کشت محتوي غلظتهاي مختلف اسيد بوريک (0، 25 و 50 ميلي گرم در ليتر)، ساکارز (7.5، 10 و 15 در صد) و آگار(2 در صد) در شرايط درون شيشه اي در قالب طرح آماري کامل تصادفي با سه تکرار انجام شد. نتايج حاصل نشان دادکه بيشترين جوانه زني در ترکيب محيط کشت B25S15 (25 ميلي گرم در ليتر اسيد بوريک و 15در صد ساکارز) با 87.66 درصد جوانه زني بوده و کمترين جوانه زني در ترکيب محيط کشت B0S7.5 (0 ميلي گرم در ليتر اسيد بوريک و 7.5 درصد ساکارز) با 5.33 درصد جوانه زني اتفاق افتاد. همچنين قوه ناميه دانه گرده توت فرنگي دو ماه پس از نگهداري در دماهاي 20- و 80- درجه سانتي گراد، نشان داد که دانه گرده نگهداري شده در دماهاي فوق از نظر حفظ قوه ناميه دانه گرده و يا درصد جوانه زني تفاوت معني دار نداشتند. همچنين نتايج حاصل از کشت گرده در محيط کشت انتخابي نشان داد که بيشترين درصد جوانه زني دانه گرده (83.93 درصد) در دماي آزمايشگاه به دست آمد و کمترين درصد جوانه زني دانه گرده از آن دماي 10 درجه سانتي گراد با 51.66 درصد جوانه زني بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 136
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی