برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1393 , دوره  5 , شماره  18 ; از صفحه 133 تا صفحه 142 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير اسيد هوميک بر شاخص هاي مورفوفيزيولوژيک، جذب عناصر غذايي و دوام عمر پس از برداشت گل شاخه بريده هميشه بهار (Calendula officinalis cv. Crysantha)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه تولیدات گیاهی، علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ازاد اسلامی، واحد مهاباد
 
چکیده: 

اسيد هيوميک با فعاليت شبه هورموني تاثير به سزايي بر جذب عناصر غذايي، عملکرد و کيفيت محصولات توليدي دارد. در همين راستا، جهت تعيين بهترين غلظت اسيد هيوميک در پرورش گل شاخه بريده هميشه بهار در سيستم هيدروپونيک، تاثير غلظت هاي مختلف اسيد هيوميک (صفر، 250، 500، 750 و 1000 ميلي گرم بر ليتر) بر شاخص هاي ريخت شناسي، جذب عناصر غذايي و دوام عمر پس از برداشت گل مورد بررسي قرار گرفت. نتايج آزمايش بيانگر تاثير معني دار اسيد هيوميک بر صفات فيزيولوژيک و ريخت شناسي گل هميشه بهار بود. بر همين اساس، سطح برگ و غلظت کلروفيل a، b و کل به عنوان ظرفيت فتوسنتزي، تعداد گل و غلظت کل فنول در مقايسه با شاهد به طور معني داري تحت تاثير کاربرد اسيد هيوميک قرار گرفتند. هم چنين، اسيد هيوميک تاثير معني داري بر جذب عناصر غذايي فسفر و کلسيم در مقايسه با شاهد داشت. دوام عمر گل به عنوان مهم ترين عامل کيفيت پس از برداشت، در غلظت 250 ميلي گرم بر ليتر اسيد هيوميک نسبت به شاهد 20% افزايش يافت. بر اساس نتايج حاصل از اين پژوهش، کاربرد اسيد هيوميک با غلظت هاي 250 و 500 ميلي گرم بر ليتر در محلول غذايي گل شاخه بريده هميشه بهار رقم کريسانتا در سيستم هيدروپونيک توصيه مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 194
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی