برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ارتباط بين مصرف لبنيات و مواد مغذي موجود در آن با سندرم متابوليک و اجزاي آن: مروري بر مطالعات

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* شهرک قدس، بلوار شهید فرحزادی، خیابان ارغوان غربی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، شماره 46
 
چکیده: 

مقدمه: سندرم متابوليک به عنوان يک عامل خطرساز بيماري هاي قلبي عروقي و ديابت محسوب مي شود. مطالعات اپيدميولوژي نشان داده اند مصرف لبنيات نقش مهمي در پيشگيري و درمان سندرم متابوليک دارد. مقاله مروري حاضر با مرور بررسي هاي انجام شده در زمينه ارتباط بين مصرف لبنيات و مواد مغذي موجود در آن با سندرم متابوليک و اجزاي آن، صورت پذيرفت. مواد و روش ها: واژگان کليدي لبنيات، کلسيم و شير، در ترکيب با واژگان سندرم متابوليک، بيماري هاي قلبي عروقي، چاقي، ديابت نوع 2، فشار خون بالا، استرس اکسيداتيو و التهاب براي جستجو در پايگاه پاب مد بين سال هاي 2000 تا 2013 ميلادي مورد استفاده قرار گرفت. مطالعات اپيدميولوژي و مداخله اي با طراحي مناسب و نيز مقاله هاي مروري با کيفيت مطلوب مورد استفاده واقع شدند. يافته ها: يافته هاي بيشتر پژوهش ها نشان داده اند مصرف لبنيات با خطر سندرم متابوليک و اجزاي آن ارتباط معکوس دارد. کلسيم، پروتئين ها، پپتيدهاي بيواکتيو و برخي اسيدهاي چرب موجود در لبنيات در ايجاد اثرات محافظتي مشارکت دارند. سازوکار اصلي کلسيم در کاهش خطر سندرم متابوليک به تنظيم هورمون هاي کلسي تروفيک، اتصال با اسيدهاي صفراوي و افزايش دفع چربي از راه مدفوع، تنظيم سطح کلسيم داخل سلولي و تغيير سوخت و ساز ديگر الکتروليت ها نظير سديم نسبت داده مي شود. پروتئين شير به ويژه پروتئين وي موجب بهبود فراسنج هاي ليپيدي، فشار خون و حساسيت به انسولين مي گردد. اسيدهاي چرب موجود در لبنيات نيز سبب بهبود استرس اکسيداتيو و التهاب، مهار فاکتورهاي رونويسي کبدي و فعال سازي ژن هاي درگير در ليپوژنز مي گردد. نتيجه گيري: افزايش مصرف محصولات لبني مي تواند در کاهش خطر بروز و گسترش سندرم متابوليک و اجزاي آن موثر باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

قطب الدین، ش.، و بهادران، ز.، و میرمیران، پ.، و ناخدا، ک.، و عزیزی، ف. (1393). ارتباط بین مصرف لبنیات و مواد مغذی موجود در آن با سندرم متابولیک و اجزای آن: مروری بر مطالعات. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران, 16(2), 136-143. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=226177



Vancouver : کپی

قطب الدین شیرین، بهادران زهرا، میرمیران پروین، ناخدا کبری، عزیزی فریدون. ارتباط بین مصرف لبنیات و مواد مغذی موجود در آن با سندرم متابولیک و اجزای آن: مروری بر مطالعات. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران. 1393 [cited 2021June23];16(2):136-143. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=226177



IEEE : کپی

قطب الدین، ش.، بهادران، ز.، میرمیران، پ.، ناخدا، ک.، عزیزی، ف.، 1393. ارتباط بین مصرف لبنیات و مواد مغذی موجود در آن با سندرم متابولیک و اجزای آن: مروری بر مطالعات. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران, [online] 16(2), pp.136-143. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=226177.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 331 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی