4 SID.ir | تاثير تجويز خوراکي عصاره الکلي بره موم زنبورعسل بر پاسخ هاي ايمني ماهي کپور معمولي Cyprinus carpio

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تاثير تجويز خوراکي عصاره الکلي بره موم زنبورعسل بر پاسخ هاي ايمني ماهي کپور معمولي Cyprinus carpio

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات خوزستان، اهواز، ایران
 
چکیده: 

در اين پژوهش اثر عصاره الکلي بره موم زنبورعسل بر برخي پاسخ هاي ايمني ماهي کپور معمولي Cyprinus carpio مورد برسي قرار گرفت. براي اين منظور، 300 فينگرلينگ ماهي کپور (با وزن اوليه 50±0 گرم) به 4 گروه تقسيم شده و با جيره غذايي شاهد و سه غلظت 0.1، 0.25 و 0.5 درصد عصاره الکلي بره موم (در 3 تکرار) با خوراک مخلوط شده و ماهي ها به مدت 60 روز با اين خوراک تغذيه گرديدند. نمونه هاي خون در روزهاي 0، 20، 40 و 60 روز تهيه و فعاليت ليزوزيم سرم و قدرت باکتري کشي سرم، پروتئين تام، سطح آلبومين و گلوبولين سرم اندازه گيري گرديدند. در انتهاي دوره، تست رويارويي باکتريايي با باکتري Aeromonas hydrophila انجام شد و ميزان تلفات به مدت 10 روز ثبت گرديد. نتايج پژوهش نشان داد که جيره 0.5 درصد عصاره الکلي بره موم باعث افزايش معني دار در لايزوزيم سرم، پروتئين کل و گلوبولين مي گردد (p<0.05). تلفات بعد از تست رويارويي باکتريايي با باکتري آئروموناس هيدروفيلا نيز در تيمار 0.5 درصد عصاره الکلي بره موم کاهش معني داري نسبت به تيمار شاهد نشان داد ولي در تيمار 0.25 و 0.1 درصد تلفات معني داري مشاهده نگرديد (p>0.05). با توجه به نتايج به دست آمده مي توان نتيجه گيري کرد که مناسب ترين غلظت عصاره الکلي بره موم در جيره براي تحريک ايمني و افزايش مقاومت در برابر تست رويارويي باکتريايي در ماهي کپور معمولي، غلظت 0.5 درصد مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 189
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی