برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تغييرات شاخص هاي احشايي، کبدي و سطوح اسيدهاي چرب کبد بچه ماهيان قزل آلاي رنگين کمان (Oncorhynchus mykiss W., 1792) تحت تاثير تغذيه با روغن هاي گياهي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائمشهر
 
چکیده: 
ماهي قزل آلاي رنگين کمان، براي رشد طبيعي همانند ماهي هاي ديگر به اسيدهاي چرب سري n-3 و n-6 نياز دارد. در اين تحقيق، ارزيابي اثر مقايسه اي روغن هاي مختلف بر روي کبد بچه ماهيان قزل آلاي رنگين کمان مورد بررسي قرار گرفت. بنابراين شاخص هاي کبدي و احشايي و نيز ترکيب اسيدهاي چرب روغن کبد قزل آلاي رنگين کمان تغذيه شده با خوراک هاي حاوي روغن ماهي و روغن هاي گياهي کانولا و آفتابگردان مورد مطالعه قرار گرفتند. ماهيان جوان قزل آلاي رنگين کمان با متوسط وزن تقريبي اوليه 5.95±0.65 گرم، توسط غذاهاي آزمايشگاهي طي 60 روز تغذيه شدند. بر اساس نتايج، شاخص احشايي (VSI) ماهيان تغذيه شده با روغن هاي ماهي، کانولا و آفتابگردان به ترتيب 17.87±1.10، 18.05±0.15 و 17.2±0.18 بوده، در حالي که شاخص کبدي (HSI) به ترتيب 1.55±1.09، 1.65±1.05 و 1.61±0.42 برآورد گرديد. در بين ترکيب اسيدهاي چرب بافت کبد ماهيان مورد مطالعه، بين گروه تغذيه شده با روغن ماهي و ساير گروه ها اختلاف معني داري در مجموع اسيدهاي چرب PUFA و همچنين مجموع n-3 و n-6 ديده شد (p<0.05). در حالي که هيچ اختلاف معني داري بين مجموع اسيدهاي چرب SFA، UFA، MUFA ديده نشد (p>0.05). بيشترين نسبت n-3 به n-6 در گروه آزمايشي روغن ماهي و کمترين نسبت در گروه آزمايشي روغن آفتابگردان ديده شده است. بر اساس نتايج بدست آمده، بيشترين مجموع DHA + EPA روغن بافت کبد ماهيان مورد مطالعه، در گروه آزمايشي روغن ماهي با مجموع 37.41 و کمترين آن در گروه آزمايشي روغن آفتابگردان با 19.51 گرم در 100 گرم ديده شد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

هدایتی فرد، م.، و ایرانی، م.، و گلشاهی، ع.، و بحرکاظمی، م.، و یوسفیان، م.، و افشین، م. (1392). تغییرات شاخص های احشایی, کبدی و سطوح اسیدهای چرب کبد بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss W., 1792) تحت تاثیر تغذیه با روغن های گیاهی. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات), 7(2 (پیاپی 26)), 51-60. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=225903



Vancouver : کپی

هدایتی فرد مسعود، ایرانی مهرداد، گلشاهی عیسی، بحرکاظمی معصومه، یوسفیان مهدی، افشین مهسا. تغییرات شاخص های احشایی, کبدی و سطوح اسیدهای چرب کبد بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss W., 1792) تحت تاثیر تغذیه با روغن های گیاهی. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات). 1392 [cited 2022January23];7(2 (پیاپی 26)):51-60. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=225903



IEEE : کپی

هدایتی فرد، م.، ایرانی، م.، گلشاهی، ع.، بحرکاظمی، م.، یوسفیان، م.، افشین، م.، 1392. تغییرات شاخص های احشایی, کبدی و سطوح اسیدهای چرب کبد بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss W., 1792) تحت تاثیر تغذیه با روغن های گیاهی. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات), [online] 7(2 (پیاپی 26)), pp.51-60. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=225903.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 213 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی