برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1393 , دوره  13 , شماره  50 ; از صفحه 27 تا صفحه 34 .
 
عنوان مقاله: 

اثر ترکيبي ليزوزيم و اسانس آويشن شيرازي بر باکتري ويبريو پاراهموليتيکوس

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* ارومیه، جاده سرو، نازلو، دانشگاه ارومیه، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی
 
چکیده: 

مقدمه: مطالعات مختلفي در ارتباط با اثر اسانس ها و بعضي آنزيم ها بر روي ميکرواورگانيسم هاي بيماري زاي مواد غذايي در محيط کشت و غذا انجام گرفته است.
هدف: هدف از اين مطالعه تعيين ميزان اثر اسانس آويشن شيرازي و ليزوزيم به صورت تنها و توام در مهار رشد ويبريو پاراهموليتيکوس در محيط کشت بود.
روش بررسي: در مطالعه حاضر سعي بر آن شد تا اثر اسانس آويشن شيرازي و ليزوزيم به صورت جداگانه و توام از طريق اندازه گيري
MIC آن ها به دو روش ماکرودايلوشن و ميکرودايلوشن، بر روي يکي از باکتري هاي مهم بيماري زاي مواد غذايي (ويبريو پاراهموليتيکوس)، مورد ارزيابي قرار گيرد.
نتايج: در اين مطالعه
MIC آويشن شيرازي به روش ماکرودايلوشن 0.01 درصد و به روش ميکرودايلوشن 0.02 درصد محاسبه شد. ليزوزيم نيز تا غلظت 1000 ميکروگرم در ميلي ليتر نتوانست جلوي رشد باکتري را بگيرد.
نتيجه گيري: نتايج حاصل از اين آزمايش نشان داد اسانس آويشن شيرازي نسبت به ليزوزيم اثر مناسب تري در کاهش ميزان ويبريو پاراهموليتيکوس دارد. اگر چه حضور توام اسانس و ليزوزيم باعث کاهش
MIC نشد، ولي نتايج بررسي منحني رشد تحت تاثير غلظت تحت بازدارندگي نشان مي دهد که ترکيب اين دو ماده باعث افزايش فاز تاخيري مي شود که اين اثر در ميکروبيولوژي مواد غذايي داراي اهميت بالايي مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 83
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی