برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1393 , دوره  9 , شماره  2 ; از صفحه 75 تا صفحه 84 .
 
عنوان مقاله: 

کاربرد امواج اولتراسونيک در فرايند رنگبري روغن سويا و بررسي شرايط دمايي و زماني مورد استفاده در حمام اولتراسونيک

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
 
چکیده: 

سابقه و هدف: تاکنون در زمينه رنگبري روغن هاي گياهي با استفاده از امواج اولتراسونيک در ايران تحقيقي صورت نگرفته است. هدف از اين پژوهش بررسي اثر استفاده از امواج اولتراسونيک در فرايند رنگبري روغن و کاهش دما و زمان مورد استفاده در اين فرايند مي باشد.
مواد و روشها: در اين تحقيق براي رنگبري روغن سويا پس از افزودن 1% وزني-وزني خاک رنگبر فعال شده با اسيد، از حمام اولتراسونيک با توان 150 وات، فرکانس
kHz 20 در دو دماي 45 و 60 درجه سانتي گراد در سه زمان 10، 20 و 30 دقيقه استفاده گرديد. آزمون هاي مورد نظر شامل اندازه گيري رنگدانه هاي کلروفيل و کاروتنوئيد، انديس پراکسيد، انديس اسيدي، تعيين زمان مقاومت به اکسيداسيون با رنسيمت و تعيين ترکيب اسيد هاي چرب توسط GC بوده که بر روي روغن سوياي خنثي (شاهد) و روغن سوياي رنگبري شده با امواج اولتراسونيک انجام پذيرفت. براي مقايسه نتايج، از آزمايش فاکتوريل در قالب طرح پايه بلوک هاي کاملا تصادفي با حداقل سه تکرار استفاده گرديد.
يافته ها: در طي فرايند رنگبري با امواج اولتراسونيک ميزان رنگدانه هاي کلروفيل و کاروتنوئيد در حد مطلوبي کاهش يافتند. به طوري که در تيمار 60 درجه سانتي گراد و به مدت 30 دقيقه درصد کاهش رنگدانه هاي کلروفيل و کاروتنوئيد به ترتيب 5
.94% و 7.74% بوده است زمان مقاومت به اکسيداسيون به دليل کاهش انديس پراکسيد و جذب ترکيبات پراکسيد درخاک رنگبر افزايش يافت. انديس اسيدي تغيير چنداني نکرده و ترکيب اسيد هاي چرب پس از فرايند رنگبري با امواج اولتراسونيک تغيير نکرد.
نتيجه گيري: امواج اولتراسونيک بر روي ترکيب اسيد هاي چرب روغن تاثيري نداشته و به عنوان روشي سالم و ايمن مي تواند مورد استفاده قرار بگيرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

عباسی، ر.، و قراچورلو، م.، و قوامی، م.، و اسدی، غ. (1393). کاربرد امواج اولتراسونیک در فرایند رنگبری روغن سویا و بررسی شرایط دمایی و زمانی مورد استفاده در حمام اولتراسونیک. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, 9(2), 75-84. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=225560



Vancouver : کپی

عباسی رویا، قراچورلو مریم، قوامی مهرداد، اسدی غلامحسن. کاربرد امواج اولتراسونیک در فرایند رنگبری روغن سویا و بررسی شرایط دمایی و زمانی مورد استفاده در حمام اولتراسونیک. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1393 [cited 2021October27];9(2):75-84. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=225560



IEEE : کپی

عباسی، ر.، قراچورلو، م.، قوامی، م.، اسدی، غ.، 1393. کاربرد امواج اولتراسونیک در فرایند رنگبری روغن سویا و بررسی شرایط دمایی و زمانی مورد استفاده در حمام اولتراسونیک. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, [online] 9(2), pp.75-84. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=225560.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 215 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی