برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

امکان کاهش رشد باسيلوس سرئوس در تمپه جو دو سر توسط تخمير همزمان استارتر هاي مختلف اسيد لاکتيک باکتري ها و رايزوپوس اوليگوسپوروس

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نیشابور، گروه علوم و صنایع غذایی، نیشابور، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: تمپه محصول تخميري سويا توسط قارچ است. مصرف اين محصول به خصوص از طرف افراد با تغذيه سبزيجات بسيار مورد توجه و استقبال قرار گرفته است. علت اين امر ويژگيهاي تغذيه اي اين محصول است. تمپه منبع غني از پروتئين است (19%) و جزء محدود غذاهاي گياهي است که حاوي ويتامين 12Bمي باشد.
مواد و روش ها: در اين تحقيق تهيه تمپه با استفاده از تخمير جو دوسر توسط رايزوپوس اوليگوسپوروس5287
PTCC با جمعيت تقريبي 104 CFU/g صورت گرفت. اسيديفيکاسيون بيولوژيکي توسط تلقيح گونه هاي استرپتوکوکوس، لاکتوباسيلوس، لاکتوکوکوس و اسيديفيکاسيون شيميايي توسط افزودن ميزان 5ml/100g سرکه صورت پذيرفت. باکتري باسيلوس سرئوس نيز که از تمپه ايزوله شده بود به ميزان 105 CFU/g تلقيح گرديد.
يافته ها: نتايج نشان داد که تخمير همزمان استارترهاي اسيد لاکتيک باکتري ها و کپک رايزوپوس اوليگوسپوروس سبب کاهش رشد کپک مي گردد (p<%1) بيشترين تاثير مربوط به تمپه تلقيح شده با گونه هاي لاکتوکوکوس لاکتيس و لاکتوکوکوس کرموريس و نيز اسيدي شده توسط سرکه است. بيشترين ميزان ارگوسترول و طول هيف مربوط به نمونه اسيدي نشده بود.
نتيجه گيري: اسيديفيکاسيون بيولوژيکي و شيميايي سبب کاهش رشد باسيلوس سرئوس نسبت به نمونه اسيدي نشده مي گردد. بيشترين کاهش رشد اين باکتري در نمونه هاي تهيه شده توسط استارتر لاکتوکوکوس لاکتيس و لاکتوکوکوس کرموريس و سرکه مشاهده گرديد. در تمام تيمارها تمپه با کيفيت مناسب تهيه شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

دیدار، ز. (1393). امکان کاهش رشد باسیلوس سرئوس در تمپه جو دو سر توسط تخمیر همزمان استارتر های مختلف اسید لاکتیک باکتری ها و رایزوپوس اولیگوسپوروس. علوم غذایی و تغذیه, 11(4 (پیاپی 44)), 83-88. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=225113



Vancouver : کپی

دیدار زهره. امکان کاهش رشد باسیلوس سرئوس در تمپه جو دو سر توسط تخمیر همزمان استارتر های مختلف اسید لاکتیک باکتری ها و رایزوپوس اولیگوسپوروس. علوم غذایی و تغذیه. 1393 [cited 2021July30];11(4 (پیاپی 44)):83-88. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=225113



IEEE : کپی

دیدار، ز.، 1393. امکان کاهش رشد باسیلوس سرئوس در تمپه جو دو سر توسط تخمیر همزمان استارتر های مختلف اسید لاکتیک باکتری ها و رایزوپوس اولیگوسپوروس. علوم غذایی و تغذیه, [online] 11(4 (پیاپی 44)), pp.83-88. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=225113.



 

 
بازدید یکساله 361 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی