برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر پيش تغذيه روغن زيتون بکر بر ليپيدهاي مغزي و ادم مغزي در مدل سکته مغزي موش صحرايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده زیست شناسی
 
چکیده: 

زمينه و هدف: سکته مغزي سومين عامل مرگ و مير در کشورهاي صنعتي بعد از بيماري هاي قلبي- عروقي و سرطان است. علي رغم سدهاي دفاعي زياد، مغز به استرس اکسيداتيو ناشي از ايسکمي و خون رساني مجدد آسيب پذير است. به دليل ارتباط بين مصرف روغن زيتون بکر و پايين بودن مرگ ومير ناشي از بيماري هاي قلبي- عروقي، اين مطالعه با هدف بررسي ارتباط بين اثر مصرف روغن زيتون بکر بر سطح ليپيدهاي مغزي و کاهش ادم مغزي در مدل سکته مغزي موش طراحي و اجرا شد.
روش بررسي: در اين مطالعه تجربي، 60 سر موش نر از نژاد ويستار به 5 گروه تقسيم شدند. گروه اول و دوم (کنترل و شم) آب مقطر دريافت نمودند، در حالي که سه گروه تيمار روغن زيتون بکر را به صورت خوراکي از طريق گاواژ به مدت 30 روز دريافت کردند (0.25، 0.5 و 0.75 ميلي ليتر بر کيلوگرم وزن بدن به ترتيب). دو ساعت بعد از آخرين دوز گاواژ شده، هر گروه اصلي به دو زير گروه
(Middle Cerebral Artery Occlusion) MCAO براي اندازه گيري ميزان تشکيل ادم مغزي و زيرگروه دست نخورده براي آناليز ليپيدهاي مغزي تقسيم شد. داده ها با استفاده از آزمون هاي آماري آناليز واريانس يک طرفه و تست تعقيبي LSD و ضريب همبستگي پيرسون تجزيه و تحليل شدند.
يافته ها: پيش تيمار با روغن زيتون بکر خوراکي باعث افزايش سطح کلسترول و کلسترول استر مغزي در دوزهاي 0.5 و 0.75 شد. همچنين روغن زيتون بکر در هر سه دوز باعث افزايش سطح تري گليسريد مغزي شد. تغذيه با روغن زيتون بکر در دوزهاي 0.5 و 0.75 باعث کاهش ادم مغزي در موش ها شد.
نتيجه گيري: بر اساس نتايج اين مطالعه روغن زيتون بکر مي تواند با ايجاد تغييراتي در پروفايل چربي و کاهش ادم مغزي به عنوان يک گزينه ايده آل براي پيش درمان ايسکمي مغزي به شمار آيد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

ربیعی، ز.، و بیگدلی، م.، و اسدی، م. (1392). بررسی اثر پیش تغذیه روغن زیتون بکر بر لیپیدهای مغزی و ادم مغزی در مدل سکته مغزی موش صحرایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research), 21(86), 56-64. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=224616



Vancouver : کپی

ربیعی زهرا، بیگدلی محمدرضا، اسدی مجید. بررسی اثر پیش تغذیه روغن زیتون بکر بر لیپیدهای مغزی و ادم مغزی در مدل سکته مغزی موش صحرایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research). 1392 [cited 2021September19];21(86):56-64. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=224616



IEEE : کپی

ربیعی، ز.، بیگدلی، م.، اسدی، م.، 1392. بررسی اثر پیش تغذیه روغن زیتون بکر بر لیپیدهای مغزی و ادم مغزی در مدل سکته مغزی موش صحرایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research), [online] 21(86), pp.56-64. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=224616.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 76 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی