برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
فروردين 1393 , دوره  13 , شماره  1 ; از صفحه 53 تا صفحه 66 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي ترکيبات تام فنولي، فلاونوئيدي، آنتوسيانيني و فعاليت ضدباکتريايي و آنتي اکسيداني عصاره استوني ميوه وليک

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

زمينه و هدف: گياه وليک با نام علمي Crataegus elbursensis يکي از گونه هاي مهم خانواده Rosaceae است که توزيع گسترده اي در مناطق جنگلي شمال ايران دارد. در اين پژوهش، ويژگي هاي آنتي اکسيداني، ضدباکتريايي و محتواي تام ترکيبات فنولي، فلاونوئيدي و آنتوسيانيني عصاره استوني ميوه هاي وليک ايراني مورد بررسي قرار گرفت
مواد و روش ها: عصاره گيري به روش خيساندن در حلال استون 80 درصد انجام شد. ميزان تام ترکيبات فنول، فلاونوئيد و آنتوسيانين عصاره به روش اسپکتروفتومتري تعيين گرديد. فعاليت ضد راديکالي عصاره با آزمون مهار راديکال هاي (
DPPH (diphenyl-1- picrylhydrazyl2, 2- بررسي و با آنتي اکسيدان سنتزي BHT (غلظت هاي 50، 75، 100، 250 و 500 ميکروگرم بر ميلي ليتر) مقايسه گرديد. همچنين پايداري عصاره در pHهاي مختلف (4، 7 و 9) و نيز فعاليت ضدباکتريايي عصاره به روش براث ميکرودايلوشن مورد بررسي قرارگرفت. داده هاي جمع آوري شده با استفاده از نرم افزار SAS و آزمون دانکن تجزيه و تحليل شدند.
يافته ها: عصاره فعاليت آنتي اکسيداني بالاتري از
BHT نشان داد. همچنين در بررسي پايداري عصاره در pHهاي مختلف، فعاليت آنتي اکسيداني عصاره بدون تغيير باقي ماند. عصاره فعاليت ضدميکروبي قابل ملاحظه اي در مقابل تمامي باکتري هاي مورد بررسي نشان داد. بيشترين اثر باکتري کشي عصاره مربوط به باسيلوس سابتيليس (MBC=20 mg/ml) بود در حالي که سالمونلا انتريکا مقاوم ترين باکتري به عصاره (MBC=mg/ml 20) شناخته شد.
نتيجه گيري: نتايج به دست آمده در اين پژوهش نشان داد که ميوه وليک به عنوان منبع غني و بالقوه از ترکيبات زيست فعال با خاصيت آنتي اکسيداني و ضد ميکروبي قابل استفاده در صنعت غذا و دارو در جهت حفظ سلامت انسان مي باشد
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

سلمانیان، ش.، و صادقی ماهونک، ع.، و اعلمی، م.، و قربانی، م. (1393). ارزیابی ترکیبات تام فنولی, فلاونوئیدی, آنتوسیانینی و فعالیت ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره استونی میوه ولیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان, 13(1), 53-66. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=223710



Vancouver : کپی

سلمانیان شهلا، صادقی ماهونک علیرضا، اعلمی مهران، قربانی محمد. ارزیابی ترکیبات تام فنولی, فلاونوئیدی, آنتوسیانینی و فعالیت ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره استونی میوه ولیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1393 [cited 2021August02];13(1):53-66. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=223710



IEEE : کپی

سلمانیان، ش.، صادقی ماهونک، ع.، اعلمی، م.، قربانی، م.، 1393. ارزیابی ترکیبات تام فنولی, فلاونوئیدی, آنتوسیانینی و فعالیت ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره استونی میوه ولیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان, [online] 13(1), pp.53-66. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=223710.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 92 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی