برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير سينرژيستيک نيسين و اسانس زيره سبز (.Cuminum cyminum L) بر رشد Streptococcus iniae در فيله ماهي قزل آلاي رنگين کمان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز، گروه شیلات، اهواز، ایران
 
چکیده: 

استرپتوکوکوس اينيايي (Streptococcus iniae) به عنوان يک باکتري نوظهور و زئونوز تهديدي براي مزارع پرورشي ماهي در سرتاسر جهان و سلامت انسان محسوب مي شود. هدف اين مطالعه، ارزيابي اثر اسانس زيره سبز (Cuminum cyminum) و نيسين بر روي رشد استرپتوکوکوس اينيايي بود. براي اين منظور فيله ماهي قزل آلاي رنگين کمان(Oncorhynchus mykiss) با مقدار 103 عدد استرپتوکوکوس اينيايي در هر گرم تلقيح گرديد و اثر اسانس زيره سبز با غلظت هاي 0، 0.005، 0.135 و 0.405 درصد و نيسين با غلظت هاي 0، 0.25 و 0.75 ميکروگرم بر ميلي ليتر بر روي رشد اين باکتري در دماهاي 4 و 10 درجه سلسيوس طي مدت 15 روز نگهداري بررسي شد. نتايج مطالعه نشان داد در نمونه هاي نگهداري شده در دماي 4 درجه سلسيوس، رشد باکتري هنگام استفاده مجزاي اسانس زيره يا نيسين تا روز نهم به تعويق مي افتد. در حالي که حالت ترکيبي اين دو ماده رشد باکتري را تا روز سوم به تأخير مي اندازد. در دماي 10 درجه سلسيوس، نيسين تا روز سوم و اسانس زيره تا روز ششم و در ترکيب با هم تا روز ششم، توانستند مانع از رشد باکتري شوند. در دماي 4 درجه سلسيوس بيشترين تاثير سينرژيسم در تيمار 0.405 درصد اسانس زيره سبز با 0.75 ميکروگرم در ميلي ليتر نيسين مشاهده شد. در حالي که اين تاثير در دماي 10 درجه سلسيوس، در تيمارهاي 0.135 و 0.405 درصد اسانس زيره سبز و 0.75 ميکروگرم در ميلي ليتر نيسين ديده شد. در مقايسه با گروه شاهد، غلظت هاي نيسين و اسنس زيره سبز تفاوت معني داري در مهار رشد باکتري داشتند (p<0.05). بنابراين مي توان به اين جمع بندي رسيد که نيسين و اسانس زيره سبز به طور موثري رشد استرپتوکوکوس اينيايي را در فيله ماهي قزل آلا مهار مي کنند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
Cite:
APA : کپی

قائنی، م.، و رومیانی، ل. (1392). تاثیر سینرژیستیک نیسین و اسانس زیره سبز (.Cuminum cyminum L) بر رشد Streptococcus iniae در فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان. بهداشت مواد غذایی, 3(1 (پیاپی 9)), 65-75. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=223143



Vancouver : کپی

قائنی منصوره، رومیانی لاله. تاثیر سینرژیستیک نیسین و اسانس زیره سبز (.Cuminum cyminum L) بر رشد Streptococcus iniae در فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان. بهداشت مواد غذایی. 1392 [cited 2021April18];3(1 (پیاپی 9)):65-75. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=223143



IEEE : کپی

قائنی، م.، رومیانی، ل.، 1392. تاثیر سینرژیستیک نیسین و اسانس زیره سبز (.Cuminum cyminum L) بر رشد Streptococcus iniae در فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان. بهداشت مواد غذایی, [online] 3(1 (پیاپی 9)), pp.65-75. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=223143>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 93 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی