نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

مطالعه اثر ضد باکتريايي عصاره اتانولي سماق (.Rhus coriaria L) بر باکتري اشريشياکولاي در شرايط آزمايشگاهي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، گروه بهداشت و بیماری‌های آبزیان، ساری، ایران
 
چکیده: 
اين مطالعه به منظور بررسي اثرات ضد باکتريايي عصاره اتانولي سماق (Rhus coriaria L.) در غلظت هاي 0.5%، 1%، 2.5% و 5% بر عصاره گوشت پخته شده گوساله (مدل غذايي) و محيط آبگوشت تريپتوز سوي براث (مدل آزمايشگاهي) آلوده به اشريشيا کولاي در دو دماي 4 و 15 درجه سلسيوس در زمان هاي صفر، 3، 6، 9، 12، 24 و 48 ساعت به روش رقت لوله اي و همچنين بررسي اثر ضد باکتريايي اين عصاره به روش انتشار چاهک و تعيين حداقل غلظت بازدارندگي (MIC) و حداقل غلظت کشندگي(MBC) عصاره سماق عليه اين باکتري صورت گرفت. نتايج حاصل از اين بررسي نشان داد که عصاره اتانولي سماق تاثير قابل توجهي بر اين باکتري در هر دو مدل غذايي و آزمايشگاهي دارد و رشد آن را در هر دو دما به صورت معني داري مهار مي کند (P<0.05). لازم به ذکر است که تاثير اين عصاره در مدل غذايي ضعيف تر از مدل آزمايشگاهي بود (P<0.05). نتايج بدست آمده از اين مطالعه نشان داد که عصاره اتانولي سماق داراي خاصيت ضد باکتريايي عليه باکتري اشريشيا کولاي مي باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مشتاقی، ح.، و عباس والی، م.، و محمدی، ا.، و صفیان، ا.، و عادل، م. (1392). مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره اتانولی سماق (.Rhus coriaria L) بر باکتری اشریشیاکولای در شرایط آزمایشگاهی. بهداشت مواد غذایی, 3(2 (پیاپی 10)), 1-8. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=223127



Vancouver : کپی

مشتاقی حمداله، عباس والی مریم، محمدی الناز، صفیان احمدرضا، عادل میلاد. مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره اتانولی سماق (.Rhus coriaria L) بر باکتری اشریشیاکولای در شرایط آزمایشگاهی. بهداشت مواد غذایی. 1392 [cited 2022May25];3(2 (پیاپی 10)):1-8. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=223127



IEEE : کپی

مشتاقی، ح.، عباس والی، م.، محمدی، ا.، صفیان، ا.، عادل، م.، 1392. مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره اتانولی سماق (.Rhus coriaria L) بر باکتری اشریشیاکولای در شرایط آزمایشگاهی. بهداشت مواد غذایی, [online] 3(2 (پیاپی 10)), pp.1-8. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=223127.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 129 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی