6 SID.ir | تاثير سطوح مختلف شوري و خشکي بر صفات جوانه زني گونه چاودارکوهي (Secale montanum) در مراحل اوليه رشد
کرونا در اخبار
وزارت بهداشتفارس ایسنا ایرنا جماران سیناپرس خبرآنلاین
کرونا
CoronaVirus
[COVID19]
کرونا در منابع علمی
CDC Nejm JAMA Lancet Cell BMJ Elsevier Oxford Nature Wiley Cambridge Medrxiv

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير سطوح مختلف شوري و خشکي بر صفات جوانه زني گونه چاودارکوهي (Secale montanum) در مراحل اوليه رشد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

استفاده از گونه هاي مرتعي مقاوم به خشکي و شوري در امر اصلاح و توسعه مراتع داراي اهميت فراواني است. چاودار کوهي يکي از گندميان مهم مرتعي براي ايجاد چراگاه و توليد علوفه خشک است و با توجه به اهميت اين گونه مرتعي و اين که تا کنون مطالعه اي در مورد تحمل به شوري و خشکي آن انجام نشده است، بنابراين در اين تحقيق ميزان مقاومت اين گونه به تنش شوري و خشکي در مرحله جوانه زني و اثر اين تنش ها بر شاخص هاي درصد و سرعت جوانه زني، طول ريشه چه و طول ساقه چه گونه مذکور مورد بررسي قرار گرفته است. براي ايجاد تنش شوري از کلريد سديم (NaCl) و براي اعمال تنش هاي خشکي مختلف از پلي اتيلن گليکول (PEG6000) استفاده شد. طرح آزمايشي به صورت طرح کاملا تصادفي با آرايش فاکتوريل در چهار تکرار و پنج سطح شوري (شاهد، 50، 100، 150، 200 و 300 ميلي مولار) و همچنين پنج سطح خشکي (شاهد (صفر)، -0.2، -0.4، -0.6 و -0.8 مگاپاسکال) بوده است. نتايج آناليز واريانس نشان داد که تيمارهاي شوري و خشکي بر درصد جوانه زني، سرعت جوانه زني، طول ريشه چه، طول ساقه چه و بنيه بذر اثر معني داري داشتند، به طوري که با افزايش تنش شوري و خشکي درصد جوانه زني، سرعت جوانه زني، طول ساقه چه و طول ريشه چه کاهش يافتند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 99
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی