برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1391 , دوره  1 , شماره  2 ; از صفحه 55 تا صفحه 73 .
 
عنوان مقاله: 

کاربرد اسانس گياهان دارويي در کنترل پوسيدگي پس از برداشت توت فرنگي رقم سلوا ناشي از قارچ Botrytis cinerea

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 

به منظور بررسي فعاليت ضد قارچي پنج اسانس گياه دارويي عليه کپک خاکستري (Botrytiscinerea)، آزمايشي به صورت فاکتوريل و در قالب طرح پايه کاملا تصادفي تحت شرايط درون شيشه اي و بر ميوه توت فرنگي رقم سلوا اجرا شد. تيمارها شامل 5 اسانس رازيانه (Foenicolumvulgare)، زيره سياه (Corumcarvi)، اسطوخودوس(Lavandulaofficinalis) ، زردچوبه (Curcuma longa) و انيسون (Pimpinellaanisum) در 5 غلظت 0، 200، 400، 600 و 800 ميکروليتر بر ليتر با 4 تکرار بود. نتايج نشان داد که با افزايش غلظت اسانس هاي گياهي، فعاليت ضد قارچي آنها عليه قارچ افزايش مي يابد به طوريکه اسانس زيره سياه در غلظت 400 ميکروليتر بر ليتر و بيشتر از آن به طور کامل از رشد کلني قارچ B.cinerea در محيط کشت حاوي PDA جلوگيري کردند و اسانس هاي زردچوبه و اسطوخودوس فاقد اثرات قارچ کشي بودند. درصد جوانه زني اسپور قارچ نيز در محيط کشت حاوي اسانس زيره سياه کمترينو در محيط کشت حاوي زردچوبه و اسطوخودوس بيشترين مقدار اسپور جوانه زده قارچ بود. ميوه هاي تيمار شده با اسانس ها در غلظت هاي بالاتر داراي ويژگي هاي کيفي بهتري از جمله داراي مواد جامد محلول، اسيديته قابل تيتيراسيون، اسيد آسکوربيک و آنتوسيانين بيشتر نسبت به شاهد بودند. بنابراين، نتايج نشان داد که اسانس ها داراي اثرات قوي در کنترل پوسيدگي و باعث حفظ صفات کيفي توت فرنگي در شرايط پس از برداشت مي شوند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

محمدی، س.، و آرویی، ح.، و تهرانی فر، ع.، و جهانبخش، و. (1391). کاربرد اسانس گیاهان دارویی در کنترل پوسیدگی پس از برداشت توت فرنگی رقم سلوا ناشی از قارچ Botrytis cinerea. فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت فرآورده های باغی, 1(2), 55-73. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=221261



Vancouver : کپی

محمدی سمانه، آرویی حسین، تهرانی فر علی، جهانبخش وحید. کاربرد اسانس گیاهان دارویی در کنترل پوسیدگی پس از برداشت توت فرنگی رقم سلوا ناشی از قارچ Botrytis cinerea. فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت فرآورده های باغی. 1391 [cited 2021April23];1(2):55-73. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=221261



IEEE : کپی

محمدی، س.، آرویی، ح.، تهرانی فر، ع.، جهانبخش، و.، 1391. کاربرد اسانس گیاهان دارویی در کنترل پوسیدگی پس از برداشت توت فرنگی رقم سلوا ناشی از قارچ Botrytis cinerea. فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت فرآورده های باغی, [online] 1(2), pp.55-73. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=221261.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 169 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی