5 SID.ir | توليد اگزوپلي ساکاريد از لاکتوباسيل هاي جداشده از دو محصول لبني ماست و پنير سنتي ايران
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

توليد اگزوپلي ساکاريد از لاکتوباسيل هاي جداشده از دو محصول لبني ماست و پنير سنتي ايران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، خیابان توانیرد (شهید عباسپور)، پلاک 15، واحد 5
 
چکیده: 

سابقه و هدف: اگزوپلي ساکاريدهاي توليدي توسط باکتري هاي اسيد لاکتيک در بهبود خواص حسي و بافتي محصولات شيري تخميري مثل ماست نقش مهمي ايفا مي کنند. از سوي ديگر خواص پروبيوتيکي اين باکتريها و ويژگيهاي پري بيوتيکي بيوپليمرهاي توليدي آنها سبب ارتقاء سلامت مصرف کننده مي شوند. هدف اين تحقيق، بررسي ميزان توليد اگزوپلي ساکاريدهاي باند شده و آزاد در 16 جدايه لاکتوباسيل جدا شده از ماست و پنير سنتي ايران است.
مواد و روش ها: به اين منظور، 16 سويه لاکتوباسيلوس جدا شده از محصولات لبني سنتي ايران شامل ماست و پنير در محيط
MRS Agar کشت و در شرايط بي هوازي و دماي 37 درجه سانتيگراد در مدت 48-24 ساعت گرمخانه گذاري شدند. پس از بررسي خصوصيات ميکروسکوپي و ماکروسکوپي جدايه ها مانند قوام پرگنه ها در محيط کشت، توليد اگزوپلي ساکاريد (به دو شکل باند شده و رها شده در محيط ) با روش فنل/ سولفوريک اندازه گيري شد. به منظور بررسي کمي توليد اگزوپلي ساکاريد، نتايج به دست آمده با منحني استاندارد گلوکز مقايسه و ميزان توليد برحسب ميلي گرم بر ليتر تعيين شد.
يافته ها: نتايج بدست آمده نشان مي دهد که از 16 سويه لاکتوباسيلوس مورد بررسي براي توليد اگزوپلي ساکاريد (اعم از باند شده و رها شده در محيط)، 9 سويه، اگزوپلي ساکاريد باند شده توليد کردند که بيشينه توليد، 364 ميلي گرم بر ليتر و کمينه توليد، 4 ميلي گرم بر ليتر بوده است. همچنين، 9 سويه از 16 سويه مورد بررسي، اگزوپلي ساکاريد رها شده در محيط توليد کردند که در مورد آنها، بيشينه توليد
1519.56 ميلي گرم بر ليتر و کمينه توليد، 87.25 ميلي گرم بر ليتر بوده است.
نتيجه گيري: نتايج اين تحقيق نشان داد که پتانسيل توليد ترکيبات اگزوپلي ساکاريد توسط گونه هاي بومي ايران وجود دارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 304
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی