برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1390 , دوره  3 , شماره  4 ; از صفحه 37 تا صفحه 44 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر عصاره هسته انگور بر ليپيد پراکسيداسيون ناشي از ايسکمي/ هيپوپرفيوژن در بافت استرياتوم موش صحرايي نر

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
 
چکیده: 

ايسکمي مغزي منجر به مرگ نوروني در بخش هاي آسيب پذير مغزي مي شود که ناشي از توليد راديکال هاي آزاد و آسيب اکسيداتيو مي باشد. در اين مطالعه اثر تجويز خوراکي 28 روزه عصاره هسته انگور(GSE)  ((100 mg/pkg بر استرس اکسيداتيو در مدل حيواني ايسکمي هيپوپرفيوژن مزمن با قطع شريان هاي کاروتيد عمومي دو طرفه (2-VO) بررسي شد. تعداد 30 سر موش صحرايي به گروه هاي کنترل، شاهد و ايسکمي تقسيم شدند. جهت ايجاد مدل ايسکمي شريان کاروتيد عمومي دو طرفه جدا شده، از دو قسمت مسدود و از بخش مياني قطع شدند. و مغز تمامي موش ها جهت جدا سازي بافت استرياتوم و تست سنجش مالون دي آلدئيد استخراج گرديدند. نتايج نشان داد که ايسکمي سبب افزايش اکسيدانتهاي مغزي از جمله ليپيد پراکسيداسيون که يکي از عوامل ناشي از استرس اکسيداتيو مي باشد گرديد (p<0.001) و درمان متعاقب ايسکمي با GSE، ليپيد پراکسيداسيون را در استرياتوم به طور معني داري کاهش داد (p<0.001).
بحث و نتيجه گيري: با توجه به نتايج اثر مصرف عصاره هسته انگور در اين تحقيق، اين ترکيب مي تواند اثر جاروب کنندگي و حذف اکسيدان ها را در بافت هاي حساس مغزي ايفا کرده و عملکرد آنها را بهبود بخشد و بنابراين مي تواند به عنوان روشي جهت درمان اين بيماري مورد استفاده قرار گيرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 112
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی