برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير کپسوله کردن بر زنده ماني لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس و خواص کيفي آب سيب در طول نگهداري در دماي محيط

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، ارومیه، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: آب سيب پروبيوتيک، يکي از جديدترين فرصت هاي نوآوري در تجارت انواع نوشيدني هاي سالم در سراسر جهان مي باشد. لذا هدف از اين تحقيق، بررسي زنده ماني لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس (LAFTI-L10 DSL) به دو صورت آزاد و کپسوله شده و تاثير آنها بر خواص فيزيکوشيميايي و حسي آب سيب در طول 60 روز نگهداري در دماي 5±25 درجه سانتي گراد است.
مواد و روش ها: در اين بررسي 4 تيمار شامل شاهد، آب سيب حاوي لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس به صورت آزاد و به صورت کپسوله شده به روش اکستروژن و آب سيب که
pH آن توسط پودر آب پنير به 4.4 تنظيم شده همراه با لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس تهيه شد.
يافته ها: نتايج نشان داد که در طول نگهداري تعداد پروبيوتيک ها در تيمارهاي آب سيب حاوي لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس به صورت آزاد و کپسوله شده به ترتيب دو و يک سيکل لگاريتمي کاهش و در تيماري که
pH آن توسط پودر آب پنير به 4.4 تنظيم شده همراه با لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس، حدود 0.5 سيکل لگاريتمي افزايش يافت. تعداد نهايي لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس در پايان دوره نگهداري در تيمارهاي حاوي لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس به صورت آزاد، کپسوله شده و حاوي پودر آب پنير به ترتيب 6.6، 7.6 و 9.04 سيکل لگاريتمي بود. تيمار حاوي پودر آب پنير داراي کمترين ميزان شفافيت و رنگ و نمونه حاوي پروبيوتيک کپسوله شده بيشترين ميزان شفافيت و رنگ و کمترين ميزان کدورت را داشتند. نمونه حاوي پروبيوتيک آزاد و کپسوله شده از لحاظ خواص حسي با آب سيب شاهد اختلاف معني داري نداشت. اما تيمار حاوي پودر آب پنير کمترين امتياز خواص حسي را داشت.
نتيجه گيري: لذا مي توان از کپسوله کردن در توليد آب سيب پروبيوتيک حاوي لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس استفاده نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

شیخ قاسمی، ش.، و زمردی، ش. (1393). تاثیر کپسوله کردن بر زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و خواص کیفی آب سیب در طول نگهداری در دمای محیط. علوم غذایی و تغذیه, 11(3 (پیاپی 43)), 81-90. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=219191



Vancouver : کپی

شیخ قاسمی شهره، زمردی شهین. تاثیر کپسوله کردن بر زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و خواص کیفی آب سیب در طول نگهداری در دمای محیط. علوم غذایی و تغذیه. 1393 [cited 2021June21];11(3 (پیاپی 43)):81-90. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=219191



IEEE : کپی

شیخ قاسمی، ش.، زمردی، ش.، 1393. تاثیر کپسوله کردن بر زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و خواص کیفی آب سیب در طول نگهداری در دمای محیط. علوم غذایی و تغذیه, [online] 11(3 (پیاپی 43)), pp.81-90. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=219191.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 335 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی