برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
ارديبهشت 1393 , دوره  25 , شماره  2 ; از صفحه 139 تا صفحه 149 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي وضعيت مصرف انواع شير در استان آذربايجان غربي و عوامل موثر در سال هاي 2-1391

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه تحقیقات سیاست گذاری و برنامه ریزی غذا و تغدیه، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
 
چکیده: 

پيش زمينه و هدف: مطالعات نشان دهنده مصرف پايين گروه شير و فرآورده هاي آن در کليه افراد خانوارهاي ايراني مي باشد، مطالعه حاضر با هدف بررسي وضعيت مصرف انواع شير در استان آذربايجان غربي و عوامل موثر در سال هاي 2-1391 انجام گرفت.
روش کار: اين مطالعه از نوع توصيفي - مقطعي
(Cross-Sectional) مي باشد که بر روي 650 خانوار استان آذربايجان غربي (اروميه، مهاباد، خوي و 9 روستاي تابع) به روش نمونه گيري چند مرحله اي خوشه اي در سال 1392 انجام گرفت. پرسشنامه هاي دموگرافيک و بسامد مصرف شير با تکنيک مصاحبه با مادر تکميل شد. مديريت داده ها با استفاده از نرم افزار Access و تجزيه و تحليل آماري توسط نرم افزار SPSS با استفاده از آزمون هاي آماري کاي اسکوئر،T-test و ANOVA انجام گرفت.
يافته ها: مطالعه حاضر نشان داد که 67 درصد خانوارهاي مورد بررسي استان آذربايجان غربي آذري، 32 درصد کرد و تنها 1 درصد ساير قوميت ها بودند. بيشترين سطح سواد سرپرست خانوارها ابتدايي/ راهنمايي (38 درصد)، و شغل آنان کارکن مستقل (37 درصد) بود. نتايج بررسي مصرف شير در خانوارهاي مورد بررسي نشان داد، که هر فرد روزانه تقريبا «نصف ليوان (118 ميلي ليتر) شير مصرف مي کند. پرمصرف ترين شير در خانوارهاي شهري و روستايي شير فله گاو (62.5 درصد) بود که متوسط مقدار مصرف آن در شهر و روستا به ترتيب
478.6±22.6 و 730.4±64.4 ميلي ليتر در هفته گزارش شد. مصرف شير در خانوارهاي آذري بالاتر از ساير قوميت ها بود (P<0.05). يافته ها نشان داد که خانوارهاي شهري بيشتر از روستايي شير يارانه اي خريداري مي کردند، (به ترتيب 55 درصد و 20 درصد) که پس از قطع يارانه ها، خريد شير در شهر به نصف کاهش پيداکرده در حالي که در روستا با قطع شير يارانه اي خريد شير عمدتا با شير فله جايگزين شده، بنابراين تغييري نکرده است.
بحث و نتيجه گيري: در مجموع تحقيق حاضر گوياي آن است که پرمصرف ترين شير در خانوارهاي استان آذربايجان غربي از نوع فله (گاو) بود که به طور کلي اين مقدار مصرف پايين تر از مقدار توصيه شده مي باشد. مهم ترين عوامل موثر در مصرف شير؛ محل سکونت، قوميت، وضعيت اجتماعي - اقتصادي خانوارها بود. به نظر مي رسد که طراحي و اجراي سياست ها و برنامه هاي کاربردي به منظور افزايش مصرف شير، فرهنگ سازي در جامعه از طريق رسانه ها از سوي سياست گذاران جامعه بايستي مورد توجه قرار گيرد
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

اسفرجانی، ف.، و محمدی‌ نصرآبادی، ف.، و خلفی، م.، و نوری سعیدلو، س.، و رشیدی، آ. (1393). بررسی وضعیت مصرف انواع شیر در استان آذربایجان غربی و عوامل موثر در سال های 2-1391. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه), 25(2), 139-149. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=216410



Vancouver : کپی

اسفرجانی فاطمه، محمدی‌ نصرآبادی فاطمه، خلفی مرجان، نوری سعیدلو سکینه، رشیدی آرش. بررسی وضعیت مصرف انواع شیر در استان آذربایجان غربی و عوامل موثر در سال های 2-1391. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه). 1393 [cited 2021July29];25(2):139-149. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=216410



IEEE : کپی

اسفرجانی، ف.، محمدی‌ نصرآبادی، ف.، خلفی، م.، نوری سعیدلو، س.، رشیدی، آ.، 1393. بررسی وضعیت مصرف انواع شیر در استان آذربایجان غربی و عوامل موثر در سال های 2-1391. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه), [online] 25(2), pp.139-149. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=216410.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 121 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی