برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر ضد آفلاتوکسين اسانس هاي زيره سبز، کاکوتي و سياه دانه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم پزشکی گناباد، دانشکده پزشکی، گروه علوم پایه
 
چکیده: 

سابقه و هدف: آفلاتوکسين ها گروه بزرگي از مايکوتوکسين ها (سموم قارچي) مي باشند که به وسيله گونه هاي خاصي از جنس قارچ آسپرژيلوس شامل آسپرژيلوس فلاووس، آسپرژيلوس پارازيتيکوس و آسپرژيلوس نوميوس توليد مي شوند. اين گروه از سموم قارچي به عنوان سردسته تمامي مايکوتوکسين ها محسوب مي شوند. به همين دليل، کوشش هاي فراواني در راستاي حذف يا غيرفعال سازي اين ترکيبات در زنجيره غذايي انسان و حيوان به عمل آمده است. اهداف اين مطالعه تعيين اثر ضد آفلاتوکسين و ضد قارچ روغن هاي اساسي زيره سبز، کاکوتي و سياه دانه رويش يافته در استان خراسان رضوي بود.
مواد و روش ها: اين مطالعه از نوع تجربي است و مواد گياهي مورد استفاده در اين پژوهش شامل زيره سبز، کاکوتي، و سياه دانه، بر اساس اطلاعات حاصل از طب سنتي و با توجه به مناطق رويش آن ها انتخاب و جمع آوري گرديدند و به روش تقطير با آب اسانس آن ها تهيه شد. سپس با استفاده از روش فاز معکوس کروماتوگرافي مايع با بهره دهي عال
ي(RP-HPLC)  و 3 بار تکرار آزمايش غلظت انواع آفلاتوکسين توليدي (Total, G2, G1, B2, B1) توسط کپک آسپرژيلوس پارازيتيکوس، بر حسب نانوگرم در ميلي ليتر (ppb) اندازه گيري شدند. اين عمل پس از تاثير اسانس هاي زيره سبز، کاکوتي و سياه دانه، به ترتيب با رقت هاي 0.25، 0.25 و 1.5 ميلي گرم در ميلي ليتر انجام شد.
يافته ها: توانايي اسانس هاي مورد مطالعه در مهار توليد انواع آفلاتوکسين به ترتيب به صورت اسانس زيره سبز، اسانس سياه دانه و اسانس کاکوتي بود. هم چنين بين وزن خشک قارچ و مقدار آفلاتوکسين تام، هم بستگي مثبت و معني داري وجود داشت
(r= 0.896, p= 0.0005).
نتيجه گيري: يافته هاي اين تحقيق نشان داد که اسانس هاي زيره سبز، کاکوتي و سياه دانه داراي توانايي مهار رشد و توليد آفلاتوکسين توسط آسپرژيلوس پارازيتيکوس بودند. هم چنين اين مطالعه کاربرد سنتي اين گياهان در برابر عفونت هاي ميکروبي را تاييد نمود
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

مینوییان حقیقی، م.، و خسروی، ع. (1393). اثر ضد آفلاتوکسین اسانس های زیره سبز, کاکوتی و سیاه دانه. کومش, 15(3 (پیاپی 51)), 396-404. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=216039



Vancouver : کپی

مینوییان حقیقی محمدحسن، خسروی علیرضا. اثر ضد آفلاتوکسین اسانس های زیره سبز, کاکوتی و سیاه دانه. کومش. 1393 [cited 2021April10];15(3 (پیاپی 51)):396-404. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=216039



IEEE : کپی

مینوییان حقیقی، م.، خسروی، ع.، 1393. اثر ضد آفلاتوکسین اسانس های زیره سبز, کاکوتی و سیاه دانه. کومش, [online] 15(3 (پیاپی 51)), pp.396-404. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=216039>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 310 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی