برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1391 , دوره  4 , شماره  1 ; از صفحه 32 تا صفحه 38 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر استفاده از آنزيم هاي تجاري بر عملکرد و کيفيت لاشه جوجه هاي گوشتي تغذيه شده با جيره هاي بر پايه گندم، سويا و جو

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه
 
چکیده: 
اين آزمايش به منظور ارزيابي اثر استفاده از سه آنزيم تجاري سافيزيم، کمبو و کمين بر عملکرد و کيفيت لاشه جوجه هاي گوشتي تغذيه شده با جيره هاي بر پايه گندم، جو و سويا و مقايسه آن با جيره هاي تجاري انجام گرفت. تعداد 405 قطعه جوجه گوشتي از سويه راس 308 در قالب يک طرح کاملا تصادفي، با 9 تيمار، 3 تکرار و 15 قطعه جوجه در هر واحد آزمايشي به مدت 42 روز روي بستر پرورش داده شدند. تيمارهاي آزمايشي عبارت بودند از: 1) جيره شاهد بر پايه ذرت و سويا بدون آنزيم، 2) جيره بر پايه گندم، جو و سويا بدون آنزيم، 3) جيره بر پايه گندم، جو و سويا با آنزيم سافيزيم، 4) جيره بر پايه گندم، جو و سويا با آنزيم کمبو، 5) جيره بر پايه گندم، جو و سويا با آنزيم کمين، 6) جيره بر پايه گندم، جو و سويا با آنزيم هاي سافيزيم و کمبو، 7) جيره بر پايه گندم، جو و سويا با آنزيم هاي سافيزيم و کمين، 8) جيره بر پايه گندم، جو و سويا با آنزيم هاي کمبو و کمين، 9) جيره بر پايه گندم، جو و سويا با آنزيم هاي سافيزيم، کمبو و کمين. جيره هاي غذايي داراي انرژي و پروتئين يکساني بوده و تمامي جوجه ها به صورت آزاد به آب و دان دسترسي داشتند. در دوره آغازين بالاترين مقادير خوراک مصرفي و افزايش وزن روزانه، در دوره رشد بالاترين مقدار خوراک مصرفي روزانه و در کل دوره آزمايش بيشترين مقادير مربوط به خوراک مصرفي و افزايش وزن روزانه در گروه آزمايشي حاوي جيره بر پايه گندم، جو و سويا با آنزيم هاي سافيزيم و کمبو مشاهده گرديد. در خصوص ترکيبات لاشه، بالاترين درصد سينه و پايين ترين درصدهاي کبد و ران در گروه آزمايشي جيره بر پايه گندم، جو و سويا با آنزيم هاي کمبو و کمين، بالاترين درصد ران در گروه آزمايشي جيره بر پايه گندم، جو و سويا با آنزيم سافيزيم و پايين ترين درصدهاي سينه و بالاترين درصد کبد در گروه آزمايشي جيره بر پايه ذرت و سويا بدون آنزيم، مشاهده گرديدند. کمترين هزينه خوراک به ازاي هر کيلوگرم از افزايش وزن زنده را گروه آزمايشي جيره بر پايه گندم، جو و سويا با آنزيم کمين به خود اختصاص داد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نوبخت، ع.، و مهینی، ف.، و خدایی، ص. (1391). بررسی اثر استفاده از آنزیم های تجاری بر عملکرد و کیفیت لاشه جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های بر پایه گندم, سویا و جو. پژوهش های علوم دامی ایران, 4(1), 32-38. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=215617



Vancouver : کپی

نوبخت علی، مهینی فرید، خدایی صابر. بررسی اثر استفاده از آنزیم های تجاری بر عملکرد و کیفیت لاشه جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های بر پایه گندم, سویا و جو. پژوهش های علوم دامی ایران. 1391 [cited 2021December09];4(1):32-38. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=215617



IEEE : کپی

نوبخت، ع.، مهینی، ف.، خدایی، ص.، 1391. بررسی اثر استفاده از آنزیم های تجاری بر عملکرد و کیفیت لاشه جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های بر پایه گندم, سویا و جو. پژوهش های علوم دامی ایران, [online] 4(1), pp.32-38. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=215617.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 114 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی