برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1385 , دوره  2 , شماره  8 ; از صفحه 48 تا صفحه 58 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات کلريد سديم بر روي برخي ويژگي هاي فيزيولوژيک و ترکيبات شيميايي شويد (.Anethum graveolens L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

به منظور بررسي اثرات تنش شوري ناشي از کلريد سديم ، تحقيقي در سال 1384 بر روي گياه شويد در قالب طرح آماري کاملا تصادفي در پنج سطح کلريد سديم 0، 25، 50، 75 و 100 ميلي مولار با چهار تکرار در دانشگاه آزاد فسا اجراء گرديد. کشت دانه ها در گلدان ها پلاستيکي و شرايط گل خانه، و آبياري گياهان به کمک محلول غذايي هوگلند صورت گرفت. در پايان مرحله رشد، مقادير وزن خشک گياه، طول ريشه و ساقه، مقدار سديم، پتاسيم و کلر برگ ها، کلروفيل کل برگ ها و کل قندهاي محلول اندازه گيري شد. نتايج نشان داد که با افزايش درجه شوري کلروفيل کل برگ ها و وزن خشک گياه کاهش معني دار يافت، در مقابل، ميزان کل قندهاي محلول افزايش يافت. پتاسيم برگ ها به طور معني دار کاهش پيدا کرده و مقادير سديم و کلربرگ ها به صورت معني دار افزايش يافت که باعث مسموميت يوني به ويژه در سطوح بالاي شوري گرديد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 95
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی