برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1392 , دوره  68 , شماره  3 ; از صفحه 241 تا صفحه 248 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير روغن هاي اسانسي حاصل از اورگانو و تايم و آنزيم بتا–گلوکاناز بر عملکرد و گوارش پذيري مواد مغذي در جوجه هاي گوشتي تغذيه شده با جيره بر پايه جو

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

زمينه مطالعه: روغن هاي اسانسي ترکيبات ضدميکروبي مناسبي هستند، اما در شرايط تغذيه اي يا محيطي نامطلوب اثر بيشتري دارند؛ همچنين، روغن هاي اسانسي توليد داخل کشور قابل رقابت با نمونه هاي خارجي هستند.هدف: هدف از پژوهش حاضر، مقايسه اثر افزودن دو روغن اسانسي ارگواستيم( 0.5g/kg وارداتي) و آنتي بيوفين(1g/kg، ايراني) بر عملکرد توليد و گوارش پذيري مواد مغذي در جوجه هاي گوشتي تغذيه شده با جيره هاي بر پايه جو، بدون يا داراي آنزيم بتا–گلوکاناز (0.05g/kg) بود.روش کار: در ابتداي هفته ي دوم پرورش، 192 جوجه گوشتي (مخلوط هر دو جنس)، به شش تيمار (هر تيمار شامل چهار تکرار و هر تکرار شامل هشت جوجه بود) در قالب آزمايش فاکتوريل (3 سطح روغن اسانسي×2 سطح آنزيم) بر پايه ي طرح کاملا تصادفي، گروه بندي شدند. نتايج: افزودن روغن هاي اسانسي ارگواستيم و يا آنتي بيوفين به جيره هاي بر پايه جو، سبب بهبود معني داري (p<0.05) در ضريب تبديل خوراک در کل دوره (1.94 در برابر 2.06) و وزن نهايي بدن (1786.75 در برابر 1591.37 براي هر پرنده) و گوارش پذيري مواد آلي (85.27 در برابر %74.10)شد، ولي تفاوتي بين اين جيره ها در حضور يا غياب بتا–گلوکاناز و نيز بين دو روغن اسانسي ديده نشد. نتيجه گيري نهايي: نتايج حاصل از پژوهش حاضر نشان مي دهد که افزودن روغن هاي اسانسي به جيره هاي بر پايه جو، حتي بدون آنزيم، مي تواند سبب کاهش اثرات ضدتغذيه اي جو و بهبود عملکرد شود. همچنين، با توجه به نبود تفاوت بين روغن هاي اسانسي در اين پژوهش و از طرفي، کم ياب و پرهزينه بودن روغن هاي اسانسي خارجي، استفاده از روغن هاي اسانسي مشابه توليد کشور در سطح به کار رفته، قابل توصيه هستند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

غفرانی طبری، د.، و رضوانی، م.، و ضمیری، م.، و دادپسند، م. (1392). تاثیر روغن های اسانسی حاصل از اورگانو و تایم و آنزیم بتا–گلوکاناز بر عملکرد و گوارش پذیری مواد مغذی در جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه جو. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), 68(3), 241-248. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=212910



Vancouver : کپی

غفرانی طبری دامون، رضوانی محمدرضا، ضمیری محمدجواد، دادپسند محمد. تاثیر روغن های اسانسی حاصل از اورگانو و تایم و آنزیم بتا–گلوکاناز بر عملکرد و گوارش پذیری مواد مغذی در جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه جو. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران). 1392 [cited 2021October28];68(3):241-248. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=212910



IEEE : کپی

غفرانی طبری، د.، رضوانی، م.، ضمیری، م.، دادپسند، م.، 1392. تاثیر روغن های اسانسی حاصل از اورگانو و تایم و آنزیم بتا–گلوکاناز بر عملکرد و گوارش پذیری مواد مغذی در جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه جو. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), [online] 68(3), pp.241-248. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=212910.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 68 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی