مشخصات مقاله عنوان نشریه: گياهان دارويي اطلاعات شماره: پاييز 1392 , دوره 12 , شماره 48 ; از صفحه 62 تا صفحه 71 . عنوان مقاله: بررسي اثر ضد ميکروبي اسانس آويشن شيرازي بر منحني رشد و توليد شيگا توکسين 2 باکتري اشرشيا کلي O157: H7 نویسندگان: عطايي مريم, آخوندزاده بستي افشين*, زهرايي صالحي تقي, حسيني هدايت, گندمي نصرآبادي حسن, نوري نگين, خنجري علي, طاهري ميرقائد علي, محمدخان فاطمه, فقيه فرد پيمان آدرس: * گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران، کد پستی: 14199-63111 چکیده: مقدمه: بررسي اثرات ضدميکروبي گياه آويشن شيرازي که از گياهان دارويي در طب سنتي ايراني بوده بر باکتري هاي بيماريزاي مواد غذايي مانند اشرشياکلي O157:H7 که مسوول شيوع بيماري هاي غذا زاد و عامل ايجاد هموراژيک کوليت و سندرم هموليتيک اورميک (HUS) مي باشد ضروري به نظر مي رسد.هدف: بررسي اثر اسانس آويشن شيرازي بر رشد و توليد شيگا توکسين 2 اشرشياکلي O157:H7 مي باشد.روش بررسي: حداقل غلظت بازدارنده رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتري کشي (MBC) اسانس آويشن شيرازي براي اشرشياکلي O157:H7 به روش براث ماکرودايلوشن، تاثير غلظت هاي تحت بازدارنده اسانس، بر منحني رشد باکتري طي 24 ساعت توسط دستگاه اسپکتروفوتومتري و توليد شيگاتوکسين 2 با استفاده از کيت تعيين شد.نتايج: در اين مطالعه ميزان MIC و MBC اسانس آويشن شيرازي براي باکتري مورد مطالعه به ترتيب 0.04 و 0.06 درصد به دست آمد. مقادير OD600 طي 24 ساعت مجاورت باکتري با غلظت MIC و غلظت هاي تحت بازدارنده اسانس در دو دما نشان دهنده تاثير معني دار (P<0.05) آن غلظت ها بر رشد باکتري E.coli O157:H7 بوده و مجاورت باکتري با غلظت هاي مختلف اسانس در دما 35 درجه سانتي گراد باعث کاهش توليد شيگاتوکسين 2 شده و افزايش غلظت اسانس تا 0.02 درصد (معادل 50 درصد MIC) در اين دما اثر بازدارندگي بر توليد شيگاتوکسين 2 در اين سويه باکتريايي مي گذارد.نتيجه گيري: مي توان از اين اسانس در غلظت بازدارنده رشد جهت جلوگيري از رشد E.coli O157:H7 و در غلظت هاي تحت بازدارنده جهت جلوگيري از توليد شيگا توکسين آن در صنايع غذايي استفاده نمود. کلید واژه: آويشن شيرازي(Q2)اشرشياکلي O157:H7(Q2)شيگاتوکسين 2(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: اثرات ضد میکروبی1کامفورآویشن ارجاعات: بررسي اثرات ضدميکروبي اسانس گياه آويشن شيرازي و نايسين به تنهايي و ترکيبي با يکديگر بر عليه ليستريا مونوسيتوژن در آبگوشت قلب - مغزبررسي اثر ضدميکروبي اسانس هاي آويشن، مرزنجوش، مرزه و اکاليپتوس بر باکتري هاي اشريشياکلي، سالمونلا تيفي موريوم و قارچ هاي آسپرژيلوس نايجر، آسپرژيلوس فلاووسارزيابي اثر اسانس آويشن شيرازي بر رفتار ويبريو پاراهموليتيکوس (Vibrio parahaemolyticus) در ماهي شوراثر ضد ميکروبي اسانس آويشن شيرازي بر E.coli O157: H7 در گوشت چرخ کرده گوساله در طي نگهداري در دماي يخچالي به منظور جايگزيني با نگه دارنده هاي شيميايي و تامين سلامت مصرف کنندگانGROWTH RESPONSE AND MODELLING OF THE EFFECTS OF ZATARIA MULTIFLORA BOISS. ESSENTIAL OIL, PH AND TEMPERATURE ON SALMONELLA TYPHIMURIUM AND STAPHYLOCOCCUS AUREUSEFFECT OF ZATARIA MULTIFLORA BOISS. ESSENTIAL OIL, NISIN, AND THEIR COMBINATION ON THE PRODUCTION OF ENTEROTOXIN C AND A-HEMOLYSIN BY STAPHYLOCOCCUSAUREUSEFFECT OF ZATARIA MULTIFLORA BOISS. ESSENTIAL OIL ON THE GROWTH OF LISTERIA MONOCYTOGENES IN SALTED FISHDETECTION OF SHIGATOXIGENIC ESCHERICHIA COLI FROM FECAL SAMPLES OF CALVES AND CATTLE BY MOLECULAR AND SEROLOGICAL METHODSANTIBACTERIAL AND ANTIFUNGAL PROPERTIES OF ESSENTIAL OILS مقالات نشریه ای مرتبط: اثر اسانس سير بر رشد باکتري اشرشياکلي O157:H7 و توليد شيگاتوکسين 2اثر ضد ميکروبي آويشن شيرازي بر روي E.coli O157:H7 در گوشت چرخ کرده گوساله در طي نگهداري در يخچال (سردخانه)تعيين ميزان حداقل غلظت بازدارندگي (MIC) ليزوزيم و آويشن شيرازي بر باکتري E. coli O157: H7اثرات ضدميکروبي نانوامولسيون اسانس آويشن شيرازي عليه اشرشياکلي O157:H7مطالعه تاثير اسانس گياه آويشن شيرازي بر باکتري Escherichia coli O157:H7 در پنير سفيد آب نمکي طي فرآيند توليد و نگهداري مقالات همایشی مرتبط: بررسی اثر پرتودهی گاما بر روی خواص بیولوژیک اسانس استخراج شده از گیاه دارویی آویشن شیرازی (zataria multiflora)بررسی سینرژیستی اسانس آویشن شیرازی و آنتی بیوتیک ها بر روی استافیلوکوکوس اورئوس های مقاوم به آنتی بیوتیک جدا شده از بیماران و مواد غذاییبررسی شیوع E.Coli O157:H7 در کودکان اسهالی کمتر از 5 سال استان های خراسان رضوی و شمالی با استفاده از ژن های stx1A و stx2Aشناسایی E.Coil O157:H7 در نمونه های مدفوعی کودکان اسهالی استان های خراسان رضوی و شمالی به کمک تکنیک کشت و مولکولیمطالعه تاثیر اسانس آویشن شیرازی نانولیپوزومی بر روی منحنی رشد باکتری اشرشیاکلی O157:H7 ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 154 آخرین های بلاگ شماره گذاری خطوط در وردمعرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگل ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی