نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي فعاليت آنتي اکسيداني عصاره بذر برخي ارقام انگور

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
 
چکیده: 
در سال هاي اخير تحقيقات زيادي جهت ارزيابي فعاليت آنتي اکسيداني انواع اسانس و عصاره گياهان صورت گرفته است که حاکي از توانايي اين ترکيبات در ممانعت از رشد طيف وسيعي از ميکروارگانيزم ها و عوامل فساد مي باشد. به منظور بررسي فعاليت آنتي اکسيداني عصاره بذر 15 رقم انگور (فخري کاشمر، شغالي نيشابور، صاحبي نيشابور، مايه ميش بيرجند، سفيد انگور قوچان، رخ سياه محولات، لعل قرمز محولات، امير ازوم رضائيه، مقنائي مشهد، امير گيله رضائيه، سبزه مشهد، تبرزه رضائيه، شاهاني رضائيه، لف لفي لطف آباد و سمرقندي لطف آباد)، آزمايشي در قالب طرح کاملا تصادفي با 4 تکرار طي سال هاي 1390-1388 صورت گرفت. ظرفيت آنتي اکسيداني عصاره بذر با استفاده از روش DPPH مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج حاصله نشان از ميزان بالاي فعاليت آنتي اکسيداني اکثر ارقام مورد بررسي دارد. کمينه و بيشينه مقادير بدست آمده برابر 12.53 و90.2 ، به ترتيب در ارقام سفيد انگور قوچان و شغالي نيشابور بود. ارقام امير ازوم رضائيه، امير گيله رضائيه، مقنائي مشهد، سمرقندي لطف آباد و شاهاني رضائيه در رتبه هاي بعدي، بالاترين ميزان فعاليت آنتي اکسيداني را دارا بودند. بدين ترتيب مي توان عصاره هسته انگور را که ماده اي سالم و طبيعي بوده و از اين نظر در حفظ سلامتي انسان بسيار مفيد مي باشد، به عنوان يک منبع مناسب آنتي اکسيدان طبيعي معرفي نمود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

موسی زاده، ر.، و شور، م.، و تهرانی فر، ع.، و داوری نژاد، غ.، و مختاریان، ع. (1392). بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره بذر برخی ارقام انگور. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران), 8(ویژه نامه), 10-14. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=210106



Vancouver : کپی

موسی زاده رضا، شور محمود، تهرانی فر علی، داوری نژاد غلامحسین، مختاریان علی. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره بذر برخی ارقام انگور. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران). 1392 [cited 2022August13];8(ویژه نامه):10-14. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=210106



IEEE : کپی

موسی زاده، ر.، شور، م.، تهرانی فر، ع.، داوری نژاد، غ.، مختاریان، ع.، 1392. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره بذر برخی ارقام انگور. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران), [online] 8(ویژه نامه), pp.10-14. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=210106.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 200 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی