برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1392 , دوره  - , شماره  101 ; از صفحه 46 تا صفحه 51 .
 
عنوان مقاله: 

اثر دوره زماني مصرف روغن ماهي در جيره غذايي بر پروفيل اسيدهاي چرب لاشه جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
 
چکیده: 

به منظور تعيين مناسب ترين مدت زمان افزودن روغن ماهي به جيره جوجه هاي گوشتي جهت افزايش غلظت اسيدهاي چرب امگا-3 لاشه، پژوهش حاضر انجام شد. در يک طرح کاملا تصادفي، تعداد 600 قطعه جوجه يکروزه سويه راس 308 به شش گروه آزمايشي با چهار تکرار اختصاص داده شد. جوجه ها در گروه شاهد جيره بدون روغن ماهي و حاوي 5 درصد روغن ذرت طي دوره پرورش (49 روز) دريافت کردند و در ساير گروه هاي آزمايشي روغن ماهي به ترتيب از 2، 3، 4، 5 و 6 هفتگي دوره پرورش جايگزين روغن ذرت شد. در آخر دوره پرورش الگوي اسيدهاي چرب کل لاشه جوجه ها مورد اندازه گيري قرار گرفت. نتايج نشان داد که با افزايش مدت زمان مصرف روغن ماهي غلظت اسيدهاي چرب لينولئيک و آراشيدونيک کاهش يافت (p<0.05). هر چند با افزايش مدت زمان مصرف روغن ماهي غلظت اسيدهاي چرب امگا-3 افزايش يافت، وليکن به دليل کاهش زياد غلظت اسيدهاي چرب امگا-6، غلظت اسيدهاي چرب با چند پيوند دوگانه به طور خطي کاهش يافت (p<0.05). اين موضوع سبب کاهش معني دار نسبت اسيدهاي چرب غير اشباع به اشباع و کاهش معني دار نسبت اسيدهاي چرب امگا-6 به امگا-3 شد (p<0.01). غلظت هر يک از اسيدهاي چرب امگا-3 (اسيد لينولنيک، اسيد ايکوزا پنتانوئيک، اسيد دکوزا هگزانوئيک و اسيد دکوزاپنتانوئيک) و مجموع آنها با مصرف سه هفته روغن ماهي نسبت به دو هفته افزايش پيدا کرد و تغذيه جيره حاوي روغن ماهي بيش از سه هفته اثر معني دار بر غلظت اسيدهاي چرب مذکور نداشت. نتايج اين پژوهش نشان داد که مصرف روغن ماهي به مدت دو هفته جهت افزايش اسيدهاي چرب امگا-3 در لاشه جوجه هاي گوشتي کافي است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 193
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی