برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1392 , دوره  - , شماره  101 ; از صفحه 29 تا صفحه 36 .
 
عنوان مقاله: 

اثر افزودن گياه آويشن به جيره غذايي بر گوارش پذيري خوراک و عملکرد توليد شير بزهاي شيرده مهابادي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
 
چکیده: 

اين تحقيق با هدف بررسي اثر افزودن گياه آويشن در ترکيب جيره، بر روي ميزان ماده خشک مصرفي، گوارش پذيري خوراک و ميزان توليد و ترکيبات شير با استفاده از 6 راس بز شيرده مهابادي در قالب طرح چرخشي 3×3 اجرا گرديد. سه تيمار آزمايشي به ترتيب شامل صفر، 25 و 50 گرم گياه خشک آويشن وحشي براي هر راس دام در روز، به همراه جيره غذايي استاندارد بود. دام ها در قفس هاي متابوليکي به صورت انفرادي نگهداري و تغذيه گرديدند. آزمايش شامل سه دوره 21 روزه بود، که در هر دوره دو هفته عادت پذيري و يک هفته نيز جمع آوري اطلاعت در نظر گرفته شد. نتايج نشان داد که اضافه کردن گياه آويشن به جيره اثر معني داري بر ميزان مصرف خوراک و قابليت هضم ظاهري ماده خشک و مواد مغذي جيره ها نداشت (P>0.05). ميانگين مصرف ماده خشک براي تيمار شاهد 2.496، تيمار دو 2.464 و تيمار سه 2.430 کيلوگرم در روز بود. براي تيمار هاي يک، دو و سه به ترتيب قابليت هضم ماده خشک 71.87، 72.30 و71.15 ، قابليت هضم پروتئين خام 69.68، 70.66 و 70.53 و الياف نامحلول در شوينده خنثي 51.33، 56.14 و51.19  درصد بود. ميزان توليد شير براي تيمارهاي يک، دو و سه به ترتيب 1.740، 1.812 و 1.812 کيلو گرم در روز و ميزان چربي شير 4.6، 5.33 و 4.5 درصد بود که تحت تاثير تيمارهاي آزمايشي قرار نگرفت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 214
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی