برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1391 , دوره  14 , شماره  2 ; از صفحه 71 تا صفحه 82 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي اثر ساليسيليک اسيد بر حفظ کيفيت پس از برداشت ميوه سيب رقم «گلاب کهنز»

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
 
چکیده: 

قهوه اي شدن و نرم شدن بافت ميوه در اثر آسيب هاي مکانيکي طي دوره بازاررساني، کاهش کيفيت در اثر تنفس بالاي ميوه و اتلاف آب از عوامل محدودکننده عمر پس از برداشت سيب هاي زودرس تابستانه هستند. در پژوهش حاضر، اثر ساليسيليک اسيد روي برخي شاخص هاي کيفي سيب رقم «گلاب کهنز» طي عمر پس از برداشت بررسي شد. ميوه هاي برداشت شده در غلظت هاي صفر (شاهد)، يک، دو و چهار ميلي مولار ساليسيليک اسيد غوطه ور شده و به مدت 43 روز در دماي صفر درجه سانتي گراد نگهداري شدند. ساليسيليک اسيد باعث کاهش مواد جامد محلول در مراحل پاياني نگهداري گرديد. علاوه بر اين، ساليسيليک اسيد سرعت نرم شدن بافت و ميزان اتلاف آب ميوه را کاهش داد. در پايان نگهداري، بالاترين سفتي بافت در تيمارهاي يک و دو ميلي مولار ساليسيليک اسيد و بيشترين تلفات آب در ميوه هاي شاهد ديده شد. ميوه هاي تيمار شده با هر سه غلظت ساليسيليک اسيد ميزان قهوه اي شدن اندکي را نشان دادند. در مقابل، بالاترين ميزان قهوه اي شدن سطح ميوه در ميوه هاي شاهد مشاهده گرديد. همچنين تيمار ساليسيليک اسيد روند کم شدن محتواي فنل کل را به تاخير انداخت. نتايج حاصل از اين پ‍‍ژوهش نشان داد که تيمار پس از برداشت ساليسيليک اسيد با کاهش قهوه اي شدن و حفظ ويژگي هاي کيفي منجر به افزايش عمر پس از برداشت سيب «گلاب کهنز» گرديد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

هادیان دلجو، م.، و ساری خانی، ح. (1391). ارزیابی اثر سالیسیلیک اسید بر حفظ کیفیت پس از برداشت میوه سیب رقم «گلاب کهنز». به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان), 14(2), 71-82. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=207770



Vancouver : کپی

هادیان دلجو مرضیه، ساری خانی حسن. ارزیابی اثر سالیسیلیک اسید بر حفظ کیفیت پس از برداشت میوه سیب رقم «گلاب کهنز». به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان). 1391 [cited 2021October22];14(2):71-82. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=207770



IEEE : کپی

هادیان دلجو، م.، ساری خانی، ح.، 1391. ارزیابی اثر سالیسیلیک اسید بر حفظ کیفیت پس از برداشت میوه سیب رقم «گلاب کهنز». به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان), [online] 14(2), pp.71-82. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=207770.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 138 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی