برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ارتباط امنيت غذايي با تنوع غذايي در افراد بالاي 40 سال در منطقه 13 تهران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، اوین، جنب بیمارستان طالقانی، پلاک 24، مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
 
چکیده: 
مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسي ارتباط امنيت غذايي و تنوع غذايي در جمعيت بالاي 40 سال مطالعه قند و ليپيد تهران بود.مواد و روش ها: از جمعيت غير ديابتي بالاي 40 سال TLGS به طور تصادفي تعداد 200 نفر انتخاب، پرسش نامه بررسي امنيت غذايي خانوار تكميل، و به 4 گروه (امنيت غذايي بالا، مرز امنيت غذايي، امنيت غذايي پايين و امنيت غذايي خيلي پايين) تقسيم شدند. داده هاي آمارنگاري، تن سنجي و دريافت هاي غذايي نمونه ها جمع آوري و امتياز تنوع غذايي (DDS) بر اساس 5 گروه هرم راهنماي غذايي تعيين شد.يافته ها: ميانگين DDS نمونه ها 1.35±4.94 برآورد و در گروه امنيت غذايي بالا به طور معني داري بيش از گروه ناامن غذايي (مجموع سه گروه ديگر) بود. ميانگين امتياز امنيت غذايي در چارك اول (3.04±1.95) DDS بيش از چارك سوم (2.1±1.94، (P=0.005 و چهارم (2.2±2.22،(P=0.043  بود. كمترين و بيشترين درصد نمونه هاي داراي امنيت غذايي بالا به ترتيب در اولين و سومين چارك DDS بودند. پس از تعديل اثر جنسيت، سن، نمايه توده بدن، انرژي دريافتي، شغل و وضعيت تاهل شانس قرار گرفتن در كمترين چارك DDS ميوه ها در گروه امنيت غذايي بالا، 73% كمتر از گروه با وضعيت امنيت غذايي پايين بود. همبستگي معكوس بين امتياز امنيت غذايي با DDS كل (r=-0.42، P=0.012)، DDS گروه ميوه ها (r=-0.45، P=0.004) و DDS گروه سبزي ها (r=-0.37، P=0.046) مشاهده گرديد.نتيجه گيري: DDS به عنوان يكي از شاخص هاي تغذيه سالم با امنيت غذايي مرتبط است، به طوري كه با افزايش سطح امنيت غذايي، DDS به ويژه DDS ميوه ها و سبزي ها بيشتر مي شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

حسن قمی، م.، و میرمیران، پ.، و امیری، ز.، و اصغری، گ.، و صادقیان، س.، و سربازی، ن.، و عزیزی، ف. (1391). ارتباط امنیت غذایی با تنوع غذایی در افراد بالای 40 سال در منطقه 13 تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران, 14(4 (مسلسل 64)), 360-367. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=207023



Vancouver : کپی

حسن قمی مجید، میرمیران پروین، امیری زهره، اصغری گلاله، صادقیان سعید، سربازی نرگس، عزیزی فریدون. ارتباط امنیت غذایی با تنوع غذایی در افراد بالای 40 سال در منطقه 13 تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران. 1391 [cited 2022January19];14(4 (مسلسل 64)):360-367. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=207023



IEEE : کپی

حسن قمی، م.، میرمیران، پ.، امیری، ز.، اصغری، گ.، صادقیان، س.، سربازی، ن.، عزیزی، ف.، 1391. ارتباط امنیت غذایی با تنوع غذایی در افراد بالای 40 سال در منطقه 13 تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران, [online] 14(4 (مسلسل 64)), pp.360-367. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=207023.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 141 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی