برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1391 , دوره  36 , شماره  1 ; از صفحه 43 تا صفحه 48 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي شيوع سروتيپ هاي سالمونلا تيفي موريوم، تيفي و اينتريتيديس در مواد غذايي در مركز درماني بيمارستان مفيد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات عفونی اطفال، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
 
چکیده: 

سابقه و هدف: بيماري هاي ناشي از مواد غذايي يكي از مهم ترين مشكلات دنياي امروزي بوده و به دليل مصرف آب يا غذاهاي آلوده در انسان بروز مي نمايند. با توجه با اينكه در حال حاضر گونه هاي سالمونلا رايج ترين نوع مسموميت غذايي مي باشند. هدف از اين مطالعه، تعيين شيوع سروتيپ هاي سالمونلا در مواد غذايي به روش Multiplex PCR مي باشد.
روش بررسي: اين مطالعه توصيفي بر روي 170 نمونه مواد غذايي اعم از گوشت گاو، گوشت مرغ، تخم مرغ، شير و سس مايونز انجام شد و پس از جمع آوري نمونه هاي مورد نظر، مراحل تشخيص براي باكتري و روش
PCR انجام شد. با استفاده از آزمون هاي كاي دو و فيشر نمونه ها مورد قضاوت آماري قرار گرفتند.
يافته ها: شيوع آلودگي باكتريال در
24.7 درصد نمونه هاي مواد غذايي وجود داشت. با توجه به اين شيوع در نمونه هاي مورد بررسي، ميزان واقعي آن با اطمينان 95% از حداقل 18.2 درصد تا 31.2 درصد برآورد مي گردد. آلودگي گوشت گاو به سالمونلا، 8.8درصد برآورد شد. از كل نمونه هاي مواد غذايي، 1.7% آلودگي به باكتري سالمونلا مشاهده شد كه 1.1% آن مربوط به سالمونلا تيفي موريوم و 0.59% مربوط به سالمونلا اينتريتيديس از گوشت گاو بود.
نتيجه گيري: به نظر مي رسد كه آلودگي سالمونلا در مواد غذايي بالا بوده و بايد توجه بيشتري گردد. روش هاي تشخيصي مولكولي مانند Multiplex PCR احتمالادر كنار كشت و ساير روش هاي باكتري شناسي مي تواند در تاييد تشخيص كمك كننده باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نصرتی، ش.، و سبکبار، آ.، و دزفولیان، م.، و تبرایی، ب.، و فلاح، ف. (1391). بررسی شیوع سروتیپ های سالمونلا تیفی موریوم, تیفی و اینتریتیدیس در مواد غذایی در مرکز درمانی بیمارستان مفید. پژوهش در پزشکی, 36(1), 43-48. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=206692



Vancouver : کپی

نصرتی شیما، سبکبار آذر، دزفولیان مهروز، تبرایی بهمن، فلاح فاطمه. بررسی شیوع سروتیپ های سالمونلا تیفی موریوم, تیفی و اینتریتیدیس در مواد غذایی در مرکز درمانی بیمارستان مفید. پژوهش در پزشکی. 1391 [cited 2021October24];36(1):43-48. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=206692



IEEE : کپی

نصرتی، ش.، سبکبار، آ.، دزفولیان، م.، تبرایی، ب.، فلاح، ف.، 1391. بررسی شیوع سروتیپ های سالمونلا تیفی موریوم, تیفی و اینتریتیدیس در مواد غذایی در مرکز درمانی بیمارستان مفید. پژوهش در پزشکی, [online] 36(1), pp.43-48. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=206692.



 

 
بازدید یکساله 260 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی