برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1392 , دوره  8 , شماره  1 ; از صفحه 71 تا صفحه 80 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان و نوع مايعات مصرفي در جمعيت بزرگسال شهر تهران در سال 1390

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه تحقیقات تغذیه، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی، شهید بهشتی
 
چکیده: 

سابقه و هدف: آب رساني (هيدراسيون) کافي به بدن براي داشتن عملکرد جسمي و ذهني مناسب ضروري است، ولي تاکنون در اين خصوص بررسي جامعي در کشور صورت نگرفته است. بررسي حاضر با هدف تعيين نوع و ميانگين مصرف انواع مايعات در شهروندان بزرگسال تهراني در سال 1390 انجام شد.
مواد و روشها: اين بررسي در قالب يک بررسي توصيفي مقطعي روي 572 نفر در سه گروه سني 18 تا 29، 30 تا 49 و 50 تا 65 سال از سه منطقه شمال، مرکز و جنوب تهران انجام شد. اين سه منطقه به ترتيب نماينده وضعيت اقتصادي اجتماعي مرفه، متوسط و کم درآمد بودند. ابزار جمع آوري اطلاعات، دو پرسشنامه «اطلاعات جمعيتي و سلامت عمومي» و «يادداشت مايعات 7 روزه» بود. برنامه ورود داده ها درمحيط
MS Access طراحي شد. تجزيه و تحليل داده ها بانرم افزار SPSS16 صورت گرفت.
يافته ها: ميانگين مصرف مايعات در کل افراد مورد بررسي 1.9 ليتر در روز و بار مصرف در حدود
9.6±3 بار در روز به دست آمد. نيمي از مايعات دريافتي به آب اختصاص داشت و نوشيدني هاي داغ در جايگاه دوم قرار داشتند. ميانگين مصرف مايعات در مردان 2.2 و در زنان 1.7 ليتر در روز بود (p<0.001). ميانگين مصرف در گروه سني 18 تا 29 سال حدود 1.8، در گروه 30 تا 49 سال 2.0 و در گروه 50 تا 65 سال 1.9 ليتر بود. مقدار مصرف مايعات در منطقه کم درآمد 2.1 ليتر بود که از ميانگين دو منطقه متوسط و مرفه به طور معني داري بيشتر بود (p<0.001). ميانگين مصرف مايعات در افراد چاق (2.2 ليتر) و داراي اضافه وزن (2.1 ليتر) به طور معني داري بيشتر از افراد کم وزن (1.3 ليتر) و با وزن طبيعي (1.8 ليتر) بود (p<0.001).
نتيجه گيري: ميانگين مصرف مايعات در بزرگسالان شهر تهران مشابه برخي گزارش هاي ارائه شده در ساير کشورها ولي کمتر از مقادير توصيه شده توسط
WHO بود. علت عمده اختلاف مصرف بين تمام گروه ها مصرف بيشتر آب و مايعات داغ بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

عبدالهی، م.، و ناصری، ع.، و بنداریان زاده، د.، و محمدپوراهرنجانی، ب.، و هوشیارراد، آ. (1392). بررسی میزان و نوع مایعات مصرفی در جمعیت بزرگسال شهر تهران در سال 1390. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, 8(1), 71-80. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=206632



Vancouver : کپی

عبدالهی مرتضی، ناصری عصمت، بنداریان زاده دالی، محمدپوراهرنجانی بهنوش، هوشیارراد آناهیتا. بررسی میزان و نوع مایعات مصرفی در جمعیت بزرگسال شهر تهران در سال 1390. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392 [cited 2021July27];8(1):71-80. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=206632



IEEE : کپی

عبدالهی، م.، ناصری، ع.، بنداریان زاده، د.، محمدپوراهرنجانی، ب.، هوشیارراد، آ.، 1392. بررسی میزان و نوع مایعات مصرفی در جمعیت بزرگسال شهر تهران در سال 1390. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, [online] 8(1), pp.71-80. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=206632.



 

 
بازدید یکساله 101 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی