برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1392 , دوره  8 , شماره  1 ; از صفحه 39 تا صفحه 48 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير ريزپوشاني با آلژينات کلسيم و نشاسته مقاوم ذرت بر زنده ماني لاکتوباسيلوس کازئي و خصوصيات حسي در کرم مغزي کيک

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی
 
چکیده: 

سابقه و هدف: مطالعات فراواني روي سودمندي مصرف پروبيوتيک ها انجام شده است. هدف اين مطالعه، توليد کرم مغزي کيک حاوي پروبيوتيک هاي ريزپوشاني شده و بررسي نتايج آن با توجه به فوايد سلامتي بخش بودن و پذيرش حسي محصول از طرف مصرف کنندگان بود.
مواد و روشها: لاکتوباسيلوس کازئي (
PTCC 1608) به وسيله آلژينات کلسيم و نشاسته مقاوم ذرت، ريزپوشاني شد. تاثير ناشي از ريزپوشاني روي زنده ماني، pH و ويژگي هاي حسي کيک، در طول 40 روز نگهداري در دماهاي 4oC و 25oC و روند اسيدي شدن طي 48 ساعت در محيط کشت MRS مايع، در مقايسه با حالت آزاد ارزيابي شد. اندازه و شکل کپسول ها به وسيله ميکروسکپ نوري بررسي شد.
يافته ها: تغييرات
pH محصول حاوي لاکتوباسيلوس کازئي ريزپوشاني شده در مقايسه با نوع آزاد کمتر بود. بررسي روند اسيدي شدن نشان داد که لاکتوباسيلوس کازئي ريزپوشاني شده، اسيد کمتري در مقايسه با حالت آزاد توليد کرده است. بقاي لاکتوباسيلوس کازئي به دليل حفاظت سلول ها به وسيله ريزپوشاني، افزايش يافت و پروبيوتيک ها در دماي پايين (4oC) زنده ماني بهتري نشان دادند، هم چنين افزودن پروبيوتيک ها در حالت آزاد و ريزپوشاني شده، تاثير معني داري روي بافت، رنگ، طعم و بد طعمي محصول نهايي در طول نگهداري نداشت (p>0.05).
نتيجه گيري: باکتري هاي ريزپوشاني شده و آزاد تاثير قابل ملاحظه اي بر روي ويژگي هاي حسي محصول ندارد. ريزپوشاني به زنده ماني بيشتر باکتري هاي پروبيوتيک در محصول طي مدت نگهداري کمک مي کند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

خسروی زنجانی، م.، و غیاثی طرزی، ب.، و شریفان، ا.، و باخدا، ح.، و محمدی، ن. (1392). تاثیر ریزپوشانی با آلژینات کلسیم و نشاسته مقاوم ذرت بر زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی و خصوصیات حسی در کرم مغزی کیک. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, 8(1), 39-48. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=206619



Vancouver : کپی

خسروی زنجانی محمدعلی، غیاثی طرزی بابک، شریفان انوشه، باخدا حسین، محمدی نیما. تاثیر ریزپوشانی با آلژینات کلسیم و نشاسته مقاوم ذرت بر زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی و خصوصیات حسی در کرم مغزی کیک. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392 [cited 2021June14];8(1):39-48. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=206619



IEEE : کپی

خسروی زنجانی، م.، غیاثی طرزی، ب.، شریفان، ا.، باخدا، ح.، محمدی، ن.، 1392. تاثیر ریزپوشانی با آلژینات کلسیم و نشاسته مقاوم ذرت بر زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی و خصوصیات حسی در کرم مغزی کیک. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, [online] 8(1), pp.39-48. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=206619.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 148 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی