برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ارتباط بين دريافت درشت مغذي ها با سندرم متابوليک در بزرگسالان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، شهرک قدس، بلوار فرحزادی، خیابان ارغوانی غربی، پلاک 46
 
چکیده: 

سابقه و هدف: يافته هاي مطالعات در زمينه ارتباط بين دريافت درشت مغذي ها با سندرم متابوليک متناقض مي باشد. هدف از اين مطالعه تعيين رابطه بين درشت مغذي ها با سندرم متابوليک در افراد بزرگسال مراجعه کننده به درمانگاه بيمارستان آيت ا... طالقاني در سال 1388 مي باشد.
مواد و روشها: اين مطالعه مورد-شاهدي، بر روي افراد بزرگسال (55-25 سال) صورت گرفت. 80 فرد مبتلا به سندرم متابوليک به عنوان گروه مورد و 160 فرد فاقد سندرم متابوليک به عنوان گروه شاهد وارد مطالعه شده و بر مبناي جنس و سن (با فاصله گروههاي سني 5 سال) با يکديگر همسان سازي شدند. بيماران مبتلا به سندرم متابوليک بر اساس معيار پانل درماني بزرگسالان شناسايي شدند. شاخصهاي تن سنجي و بيوشيميايي تعيين شد. دريافت رژيم غذايي با استفاده از پرسشنامه نيمه کمي بسامد خوراک که روايي و پايايي آن تعيين شده است، ارزيابي شد.
يافته ها: ميزان دريافت انرژي، کربوهيدرات، پروتئين، چربي، اسيد چرب اشباع، اسيد چرب غيراشباع با يک باند دوگانه، و اسيد چرب اشباع با بيش از يک باند دوگانه در افراد مبتلا به سندرم متابوليک بيش از افراد فاقد سندرم متابوليک بود. نسبت شانس سندرم متابوليک در دريافت کربوهيدرات بيشتر از 55% کل کالري بيشتر از دريافت کمتر از 55% کل کالري بود (نسبت شانس: 2.1، فاصله اطمينان 95%: 4.48-1.29).
نتيجه گيري: مبتلايان به سندرم متابوليک در مواجهه بيشتري از نظر دريافت کربوهيدرات در مقايسه با افراد بدون سندرم متابوليک هستند. انجام مطالعات تجربي بيشتر در زمينه ارتباط بين دريافت درشت مغذي ها با سندرم متابوليک ضروري است
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 146
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی