برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ويژگي هاي فيزيکوشيميايي کنسانتره پروتئيني سبوس برنج ايراني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده علوم و صنایع غذایی، گرگان، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: سبوس برنج يکي از فرآورده هاي جانبي حاصل از آسياب برنج است که حاوي مقادير قابل توجهي پروتئين، چربي، کربوهيدرات و مواد معدني است. با توجه به ترکيب شيميايي سبوس برنج به نظر مي رسد که اين فرآورده از ويژگي هاي فيزيکوشيميايي مطلوبي برخوردار باشد.
مواد و روش ها: در اين تحقيق کنسانتره پروتئيني از سبوس دو رقم برنج (طارم و ندا) تهيه شد و نمونه هاي حاصل از نظر ترکيب شيميايي و ويژگي هاي فيزيکوشيميايي (بازده استخراج و بازده استخراج پروتئين، شاخص جذب آب و حلاليت درآب، شاخص حلاليت نيتروژن، دانسيته توده اي و شاخص هاي رنگي) آنها مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
يافته ها: بازده استخراج کنسانتره هاي پروتئيني دو سبوس برنج 8.52 و 8.74 درصد بود. شاخص جذب آب و حلاليت در آب کنسانتره پروتئيني سبوس برنج طارم بيشتر بود. کنسانتره پروتئيني سبوس برنج طارم دانسيته توده اي بيشتري داشت (0.24 گرم بر سانتي متر مکعب). برخي از شاخص هاي رنگي در کنسانتره هاي پروتئيني سبوس برنج اختلاف معني داري (
p<0.05) با يکديگر داشتند.
نتيجه گيري: نتايج اين مطالعه نشان داد که سبوس برنج قابليت استفاده به عنوان جزئي از فرمولاسيون غذاهاي عملگر را دارد که ارزش غذايي و ويژگي هاي فيزيکوشيميايي فرآورده را افزايش مي دهد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 223
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی