برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ويژگي هاي فيزيکوشيميايي کنسانتره پروتئيني سبوس برنج ايراني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده علوم و صنایع غذایی، گرگان، ایران
 
چکیده: 
مقدمه: سبوس برنج يکي از فرآورده هاي جانبي حاصل از آسياب برنج است که حاوي مقادير قابل توجهي پروتئين، چربي، کربوهيدرات و مواد معدني است. با توجه به ترکيب شيميايي سبوس برنج به نظر مي رسد که اين فرآورده از ويژگي هاي فيزيکوشيميايي مطلوبي برخوردار باشد.مواد و روش ها: در اين تحقيق کنسانتره پروتئيني از سبوس دو رقم برنج (طارم و ندا) تهيه شد و نمونه هاي حاصل از نظر ترکيب شيميايي و ويژگي هاي فيزيکوشيميايي (بازده استخراج و بازده استخراج پروتئين، شاخص جذب آب و حلاليت درآب، شاخص حلاليت نيتروژن، دانسيته توده اي و شاخص هاي رنگي) آنها مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.يافته ها: بازده استخراج کنسانتره هاي پروتئيني دو سبوس برنج 8.52 و 8.74 درصد بود. شاخص جذب آب و حلاليت در آب کنسانتره پروتئيني سبوس برنج طارم بيشتر بود. کنسانتره پروتئيني سبوس برنج طارم دانسيته توده اي بيشتري داشت (0.24 گرم بر سانتي متر مکعب). برخي از شاخص هاي رنگي در کنسانتره هاي پروتئيني سبوس برنج اختلاف معني داري (p<0.05) با يکديگر داشتند.نتيجه گيري: نتايج اين مطالعه نشان داد که سبوس برنج قابليت استفاده به عنوان جزئي از فرمولاسيون غذاهاي عملگر را دارد که ارزش غذايي و ويژگي هاي فيزيکوشيميايي فرآورده را افزايش مي دهد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

کشاورزهدایتی، ع.، و اعلمی، م.، و معتمدزادگان، ع.، و مقصودلو، ی.، و قربانی، م.، و امیری، س. (1392). بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی کنسانتره پروتئینی سبوس برنج ایرانی. علوم غذایی و تغذیه, 11(1 (پیاپی 41)), 49-56. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=204787



Vancouver : کپی

کشاورزهدایتی علی اکبر، اعلمی مهران، معتمدزادگان علی، مقصودلو یحیی، قربانی محمد، امیری سهیل. بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی کنسانتره پروتئینی سبوس برنج ایرانی. علوم غذایی و تغذیه. 1392 [cited 2022January18];11(1 (پیاپی 41)):49-56. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=204787



IEEE : کپی

کشاورزهدایتی، ع.، اعلمی، م.، معتمدزادگان، ع.، مقصودلو، ی.، قربانی، م.، امیری، س.، 1392. بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی کنسانتره پروتئینی سبوس برنج ایرانی. علوم غذایی و تغذیه, [online] 11(1 (پیاپی 41)), pp.49-56. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=204787.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 155 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی