برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اصلاح شيميايي ليزوزيم از طريق واکنش ميلارد با دکستران و بررسي خواص ضدميکروبي آنزيم اصلاح شده

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یاسوج، گروه صنایع غذایی، باشگاه پژوهشگران جوان، یاسوج، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: ليزوزيم يک آنزيم طبيعي است که داراي اثر ضدميکروبي عليه باکتري هاي گرم مثبت است، اما بر باکتري هاي گرم منفي بي تاثير است، همين عامل استفاده صنعتي آن را محدود کرده است. هدف از اين تحقيق اتصال دکستران به ليزوزيم به منظور بهبود خواص ضد ميکروبي آنزيم است.
مواد و روش ها: گليکوزيله کردن ليزوزيم با دکستران با نسبت وزني 1:5، در دماي
60oC به مدت يک هفته و در رطوبت نسبي 79% انجام شد. براي بررسي اتصال ليزوزيم به دکستران، الکتروفورز به روش SDS-PAGE انجام گرفت و از کروماتوگرافي ژل فيلتراسيون با سفادکس G-100 براي خالص سازي ليزوزيم کنژوگه شده استفاده گرديد. در نهايت، فعاليت آنزيمي، گروههاي آميني آزاد و فعاليت ضدميکروبي آنزيم اصلاح شده بررسي گرديد.
يافته ها: نتايج حاصل از
SDS-PAGE الکتروفورز، اتصال ليزوزيم به دکستران را تاييد کرد و اندازه گيري گروه هاي آميني آزاد نشان داد که 3.7 مول دکستران به يک مول ليزوزيم متصل شده است، در حالي که فعاليت آنزيم کنژوگه در اثر گليکوزيله شدن به ميزان 37.63% کاهش يافت. نتايج حاصل از بررسي اثر ضد ميکروبي نشان داد که گليکوزيله کردن ليزوزيم با دکستران، آنزيم را عليه باکتري گرم منفي E. coli موثر کرد و با افزايش غلظت ليزوزيم کنژوگه شده اثر ضد ميکروبي آن نيز افزايش يافت. اثر ضد باکتريايي کنژوگه ليزوزيم دکستران در برابر باکتري گرم مثبت Staph. Aureus تفاوت معني داري را در مقايسه با آنزيم اصلاح نشده نشان نداد.
نتيجه گيري: بنا بر نتايج به دست آمده در اين تحقيق، کنژوگه کردن ليزوزيم به دکستران مصرف بالقوه آنزيم را در فرمولاسيون مواد غذايي به عنوان يک عامل ضد باکتريايي مناسب افزايش مي دهد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 214
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی