برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تغييرات شاخص هاي کمي و کيفي کمپوست در فرآيند توليد ورمي کمپوست

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
 
چکیده: 

زمينه و هدف: امروزه شناخت عموم از فرآيند ورمي کمپوست افزايش يافته و بکارگيري آن جهت تبديل پسماندهاي آلي به کود ورمي کمپوست گسترش فزاينده اي يافته است. اين گسترش کاربرد، نيازمند دانش هر چه بيشتر از فرآيند ورمي کمپوست و همچنين تاثير آن بر شاخص هاي مهم در کنترل کيفي کود آلي و همچنين مقدار کود حاصله از پسماند اوليه مي باشد. لذا در اين مطالعه تاثير فرآيند ورمي کمپوست، که در آن فعاليت کرم هاي خاکي نقش محوري دارد، بر شاخص هايي مانند مقدار کربن و نيتروژن، نسبت C/N،pH  و حجم پسماندها در طول فرآيند توليد ورمي کمپوست مورد بررسي قرار گرفت.
روش کار: در مطالعه حاضر از پسماندهاي غذايي به عنوان ماده اوليه استفاده شد، پسماندهاي غذايي پس از آماده سازي اوليه، با استفاده از کرم هاي گونه
Eisenia foetida مورد فرآيند ورمي کمپوست قرار داده شدند و به مدت يک ماه از لحاظ شاخص هاي مذکور مورد پايش قرار گرفتند.
يافته ها: ميزان
pH و نسبت C/N نهايي پس از 1 ماه انجام فرآيند ورمي کمپوست برابر 7.53 و 20.82 به دست آمد. کاهش حجم برابر با 56% در مرحله آماده سازي و %11.75 در مرحله فرآيند ورمي کمپوست به دست آمد.
نتيجه گيري: نتايج حاصله نشان دهنده کارايي فرآيند ورمي کمپوست در تغيير مناسب فاکتورهاي ذکرشده به جهت استفاده به عنوان کود گياهي مي باشد و در برخي موارد مانند
pH حتي در عرض 1 ماه انجام فرآيند، مقدار آن به حد مطلوب کلاس A کمپوست رسيده است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رستمی، ر.، و نبئی، ا.، و نجفی، ح.، و اسلامی، ا.، و فضل زاده دویل، م. (1389). بررسی تغییرات شاخص های کمی و کیفی کمپوست در فرآیند تولید ورمی کمپوست. سلامت و بهداشت اردبیل, 1(3 (پی در پی 3)), 16-22. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=204631



Vancouver : کپی

رستمی روح اله، نبئی امیر، نجفی حسین، اسلامی اکبر، فضل زاده دویل مهدی. بررسی تغییرات شاخص های کمی و کیفی کمپوست در فرآیند تولید ورمی کمپوست. سلامت و بهداشت اردبیل. 1389 [cited 2021September17];1(3 (پی در پی 3)):16-22. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=204631



IEEE : کپی

رستمی، ر.، نبئی، ا.، نجفی، ح.، اسلامی، ا.، فضل زاده دویل، م.، 1389. بررسی تغییرات شاخص های کمی و کیفی کمپوست در فرآیند تولید ورمی کمپوست. سلامت و بهداشت اردبیل, [online] 1(3 (پی در پی 3)), pp.16-22. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=204631.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 293 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی