برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر روش هاي مختلف خشک کردن بر زمان خشک شدن و برخي مواد موثره در دو توده گياه ترخون (.Artemisia dracunculus L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 

در اين تحقيق به منظور بررسي اثر روش هاي مختلف خشک کردن توسط آون، ماکروويو، دماي محيط (سايه) و ترکيب ماکروويو و دماي محيط بر زمان خشک شدن، ميزان اسانس، فعاليت آنتي اکسيداني و مواد فنولي دو توده ترخون (Artemisia dracunculus L.) دو آزمايش مستقل در قالب طرح کاملا تصادفي با 13 تيمار خشک کردن (آون: دماهاي 40، 50، 60 و 70 درجه سانتي گراد؛ ماکروويو: توان هاي 900، 600، 450، 300، 180 و 100 وات؛ خشک کردن در دماي محيط؛ خشک کردن ترکيبي ماکروويو با توان هاي 900 و 600 + خشک کردن در دماي محيط) بر دو توده ترخون (مشهد و نيشابور) انجام شد. همچنين مقايسه اي بين نمونه تر و تيمارهاي مذکور از نظر صفات فوق انجام شد (براي خشک کردن 13 تيمار و براي ديگر صفات 14 تيمار). نتايج اين تحقيق نشان داد که به طور کلي از نظر ميزان رطوبت و مواد موثره اندازه گيري شده بين اين دو توده تفاوت وجود داشت. همچنين عکس العمل اين دو توده، از نظر واکنش به روش هاي مختلف خشک کردن تا حدي متفاوت بود. از نظر مدت زمان خشک شدن در هر دو آزمايش، طولاني ترين زمان (حدود 30 ساعت و 32 ساعت در توده مشهد و نيشابور) مربوط به دماي محيط و زودترين زمان (حدود 5 دقيقه) مربوط به ماکروويو با توان 900 وات بود. در هر دو آزمايش بالاترين ميزان اسانس (2.27 و %3.2 به ترتيب توده مشهد و نيشابور) مربوط به نمونه تر و بعد از آن دماي محيط و ماکروويو با توان 900 وات بود و افزايش دما باعث کاهش ميزان اسانس شد. ميزان اسانس در توان هاي ديگر ماکروويو و تيمارهاي ترکيبي، متوسط بود. بيشترين فعاليت آنتي اکسيداني (82.5 و %81.8 به ترتيب توده مشهد و نيشابور) مربوط به نمونه تر بود، در حالي که کمترين ميزان آن در توده مشهد (%60.7) و نيشابور (%53) به ترتيب مربوط به تيمارهاي دماي محيط و 40 درجه آون بود. بالاترين ميزان مواد فنولي (به ترتيب 165 ميلي گرم گاليک اسيد در گرم وزن خشک) در توده مشهد مربوط به تيمار ماکروويو با توان 600 و در توده نيشابور (524.7 ميلي گرم) مربوط به تيمار ماکروويو با توان 900 بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رضوانی مقدم، پ.، و غنی، ع.، و رحمتی، م.، و محتشمی، س. (1392). اثر روش های مختلف خشک کردن بر زمان خشک شدن و برخی مواد موثره در دو توده گیاه ترخون (.Artemisia dracunculus L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 29(2 (پیاپی 60)), 460-475. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=202907



Vancouver : کپی

رضوانی مقدم پرویز، غنی عسکر، رحمتی میترا، محتشمی سعیده. اثر روش های مختلف خشک کردن بر زمان خشک شدن و برخی مواد موثره در دو توده گیاه ترخون (.Artemisia dracunculus L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. 1392 [cited 2021September25];29(2 (پیاپی 60)):460-475. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=202907



IEEE : کپی

رضوانی مقدم، پ.، غنی، ع.، رحمتی، م.، محتشمی، س.، 1392. اثر روش های مختلف خشک کردن بر زمان خشک شدن و برخی مواد موثره در دو توده گیاه ترخون (.Artemisia dracunculus L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, [online] 29(2 (پیاپی 60)), pp.460-475. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=202907.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 127 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی