برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1391 , دوره  1 , شماره  2 ; از صفحه 37 تا صفحه 47 .
 
عنوان مقاله: 

جداسازي، شناسايي و تعيين خصوصيت پروتئاز مقاوم به حلال آلي در Bacillus sp. DAF-01

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: باكتري هاي مقاوم به حلال جزو گروه كمابيش جديدي از باكتري هاي اكسترموفيل هستند كه توانايي توليد پروتئازهايي مقاوم به حلال آلي را با كاربرد استفاده در بيوتكنولوژي صنعتي، براي توليد تركيبات با ارزش دارند. از اين رو، يافتن اين باكتري ها به تازگي مورد توجه ويژه محققان قرار گرفته است.
مواد و روش ها: در اين تحقيق، از چشمه آب گرم گور، واقع در شهرستان جيرفت، نمونه برداري شد. نمونه ها در محيط حاوي سيكلوهگزان و تولوئن به مدت سه روز كشت داده شدند. غربال گري باكتري هاي مولد پروتئاز روي محيط جامد اختصاصي
(Skim milk agar) SKM بر اساس قطر هاله، انجام شد. بهترين گونه باكتريايي توسط روش 16S rDNA شناسايي و ميزان فعاليت پروتئازي در دماهاي مختلف، اسيديته و حلال هاي آلي بررسي شد.
نتايج: نتايج حاصل از تطبيق توالي و درخت فيلوژنتيكي نشان دادند كه گونه فوق، 97 درصد به گونه
Bacillus niacini شباهت دارد. مطالعات آنزيمي نشان داد كه اين آنزيم در گستره دمايي 20 تا 90 درجه سانتي گراد فعاليت پروتئازي دارد كه بيشترين آن در دماي 60 درجه سانتي گراد گزارش مي شود. علاوه بر اين، بيشترين فعاليت پروتئازي نيز در محدوده اسيديته هاي 8 تا 9 و بيشترين پايداري در اسيديته 9 گزارش مي شود. بررسي فعاليت پروتئازي در حضور حلال هاي آلي متانول، تولوئن، DMF، ايزوپروپانول و سيكلوهگزان نشان مي دهد كه ميزان فعاليت آنزيمي باقي مانده نسبت به نمونه فاقد حلال آلي بيش از 80 درصد است.
بحث و نتيجه گيري: قابليت هاي گرما دوست بودن، فعاليت در اسيديته هاي قليايي و پايداري در حضور حلال هاي آلي اين پروتئاز اهميت درخور توجهي براي استفاده در صنايع مختلف را دارد
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

بدویی دلفارد، ا.، و امیری بهرامی، م.، و ریاحی مدوار، ع.، و کرمی، ز.، و ابراهیمی، م. (1391). جداسازی, شناسایی و تعیین خصوصیت پروتئاز مقاوم به حلال آلی در Bacillus sp. DAF-01. زیست شناسی میکروارگانیسم ها, 1(2), 37-47. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=201781



Vancouver : کپی

بدویی دلفارد ارسطو، امیری بهرامی مصطفی، ریاحی مدوار علی، کرمی زهرا، ابراهیمی محمدعلی. جداسازی, شناسایی و تعیین خصوصیت پروتئاز مقاوم به حلال آلی در Bacillus sp. DAF-01. زیست شناسی میکروارگانیسم ها. 1391 [cited 2021September24];1(2):37-47. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=201781



IEEE : کپی

بدویی دلفارد، ا.، امیری بهرامی، م.، ریاحی مدوار، ع.، کرمی، ز.، ابراهیمی، م.، 1391. جداسازی, شناسایی و تعیین خصوصیت پروتئاز مقاوم به حلال آلی در Bacillus sp. DAF-01. زیست شناسی میکروارگانیسم ها, [online] 1(2), pp.37-47. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=201781.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 69 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی