5 SID.ir | مطالعه آزمايشگاهي حساسيت دو رقم ميوه توت فرنگي (Fragaria x ananassa) به کوفتگي

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

مطالعه آزمايشگاهي حساسيت دو رقم ميوه توت فرنگي (Fragaria x ananassa) به کوفتگي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
 
چکیده: 

در تحقيق حاضر حساسيت دو رقم ميوه توت فرنگي (Fragaria x ananassa) سلوا و گاويتا به کوفتگي به صورت آزمايشگاهي مطالعه شد. ميوه ها به صورت تک تک در معرض نيروهاي ضربه اي و فشاري قرار گرفتند. ضربه با استفاده از روش سقوط از ارتفاع از پيش تعيين شده و پاندول اعمال شد. حجم کوفتگي به عنوان شاخص آسيب ديدگي مورد ارزيابي قرار گرفت. در هر دو نوع ضربه شدت کوفتگي به عنوان تابعي از انرژي ضربه افزايش يافت. در سطوح انرژي مشابه ميوه هاي سقوط کرده نسبت به ميوه هاي قرار گرفته در معرض ضربه به وسيله ضربه زن پاندولي حجم کوفتگي بيشتري را از خود نشان دادند. چهار برابر شدن انرژي ضربه (از 0.022 به 0.082 ژول) موجب سه برابر شدن حجم کوفتگي (از 46 به 134.5 ميلي متر مکعب) شد. با افزايش ارتفاع سقوط از 18 سانتي متر (0.026 ژول) به 54 سانتي متر (0.079 ژول) حجم کوفتگي 35 درصد افزايش يافت. شدت کوفتگي ناشي از نيروي فشاري نسبت به دو آزمون ديگر بيشتر بود. دو برابر کردن زمان بارگذاري از 2 ثانيه به 4 ثانيه اختلاف معني داري در ميزان کوفتگي را نشان نداد. اگرچه در تمام آزمون ها رقم گاويتا نسبت به سلوا حساسيت بيشتري به کوفتگي نشان داد ولي تنها در آزمون ضربه به وسيله ضربه زن پاندولي اثر فاکتور رقم معني دار شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 127
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی