برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ترکيب شيميايي و خواص ضد باکتريايي اسانس رزماري بر روي اشرشياکلي و تعيين سينتيک آن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات بهداشت محیط، گروه بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
 
چکیده: 
مقدمه: به علت مقاومت ميکروارگانيسم ها در برابر آنتي بيوتيک ها، استفاده از گياهان دارويي جهت دستيابي به ترکيبات جديد و غلبه بر آنها، امري مهم و ضروري مي باشد. هدف از انجام اين مطالعه، بررسي ترکيبات موثر و خواص ضد باکتريايي اسانس رزماري بر روي اشرشياکلي، به عنوان يکي از شايعترين باکتري هاي بيماريزا و تعيين سينتيک اثر آن مي باشد.روش بررسي: پس از جداسازي گياه رزماري از ديگر گياهان اقليم شهر کرمان و خشک نمودن آن، استخراج اسانس به روش تقطير با آب انجام گرديد. اسانس بدست آمده، بوسيله گازکروماتوگرافي جرمي آناليز و ترکيبات موجود در آن شناسايي شد. جهت تعيين خواص ضد باکتريايي، از روش هاي استاندارد انتشار ديسک، تعيين حداقل غلظت ممانعت کنندگي و تعيين حداقل غلظت کشندگي استفاده شد. ضمنا سينتيک اثر اسانس بر روي باکتري نيز تعيين گرديد.يافته ها: در آناليز اسانس رزماري، 20 ترکيب شناسايي شد که 82.09 درصد اين ترکيبات شامل 1,8 Cineole، Borneo، a-pinen، Camphor، Linalool، Camphene، limonene و Verbenone مي باشد. قطر هاله عدم رشد بدست آمده در غلظت 32 mg/Disc اسانس، از قطر هاله عدم رشد آنتي بيوتيک هاي جنتامايسين، پني سيلين، استرپتومايسين و اريترومايسين بيشتر مي باشد. همچنين حداقل غلظت ممانعت کنندگي از رشد (MIC) و حداقل غلظت کشندگي (MBC) در اين مطالعه به ترتيب برابر 3000 (mg)/ml و 3200 (mg)/ml حاصل شد. زمان مورد نياز براي نابودي کامل اشرشياکلي نيز 25 دقيقه بدست آمد.نتيجه گيري: بررسي هاي انجام گرفته در اين مطالعه نشان داد اسانس گياه رزماري جمع آوري شده از شهر کرمان داراي خاصيت ضدباکتريايي بسيار خوبي بر عليه اشرشياکلي بوده، بطوريکه نسبت به برخي آنتي بيوتيک هاي دارويي رايج، اين خاصيت را در غلظت کمتري، نشان مي دهد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

ملکوتیان، م.، و حاتمی، ب. (1392). بررسی ترکیب شیمیایی و خواص ضد باکتریایی اسانس رزماری بر روی اشرشیاکلی و تعیین سینتیک آن. طلوع بهداشت, 12(1 (مسلسل 38)), 1-13. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=199190



Vancouver : کپی

ملکوتیان محمد، حاتمی بهنام. بررسی ترکیب شیمیایی و خواص ضد باکتریایی اسانس رزماری بر روی اشرشیاکلی و تعیین سینتیک آن. طلوع بهداشت. 1392 [cited 2022January23];12(1 (مسلسل 38)):1-13. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=199190



IEEE : کپی

ملکوتیان، م.، حاتمی، ب.، 1392. بررسی ترکیب شیمیایی و خواص ضد باکتریایی اسانس رزماری بر روی اشرشیاکلی و تعیین سینتیک آن. طلوع بهداشت, [online] 12(1 (مسلسل 38)), pp.1-13. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=199190.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 828 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی