برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي آلودگي گوشت و فرآورده هاي جانبي مرغ به گونه هاي کمپيلوباکتر در شهرکرد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد
 
چکیده: 

گونه هاي کمپيلوباکتر از مهمترين پاتوژن هاي عامل گاستروآنتريت هاي باکتريايي هستند که عموما از طريق مواد غذايي با منشاء حيواني منتقل مي شوند. اين مطالعه با هدف تعيين شيوع گونه هاي کمپيلوباکتر در گوشت و فرآورده هاي جانبي مرغ در شهرکرد، ايران انجام شد. از ارديبهشت ماه 1389 تا مرداد ماه 1390 در مجموع 480 نمونه شامل گوشت (n=12)، کبد ((n=120، سنگدان ((n=120 و قلب مرغ ((n=120 به طور تصادفي از دو کشتارگاه صنعتي طيور شهرستان شهرکرد جمع آوري با هدف بررسي حضور گونه هاي کمپيلوباکتر مورد آزمايش قرار گرفتند. بر پايه آزمون هاي کشت، 331 نمونه از 480 نمونه مورد مطالعه (69 درصد) به گونه هاي کمپيلوباکتر آلوده بوند. بالاترين شيوع گونه هاي کمپيلوباکتر در کبد مرغ (78.3 درصد) و پس از آن سنگدان (75.8 درصد)، قلب (65 درصد) و گوشت مرغ (56.7 درصد) مشاهده شد. شايع ترين گونه کمپيلوباکتر جدا شده کمپيلوباکتر ژژوني بود (90.9 درصد) و مابقي جدايه ها کمپيلوباکترکلي بودند (9.1 درصد). همه 331 گونه کمپيلوباکتر جدا شده که به روش کشت به عنوان کمپيلوباکتر ژزوني و کمپيلوباکتر کلي متمايز شدند بر پايه آزمون واکنش زنجيره اي پلي مراز نيز تائيد شدند. اختلاف آماري معني داري (P<0.05) در شيوع گونه هاي کمپيلوباکتر در نمونه هاي گوشت اخذ شده در فصل تابستان (86.7 درصد) مشاهده شد. نتايج اين مطالعه اهميت احشاء خوراکي طيور را به عنوان منبع بالقوه عفونت هاي کمپيلوباکتريايي نشان مي دهد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 200
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی