4 SID.ir | ارزيابي مقاومت ژنوتيپ هاي برتر چغندرقند نسبت به (Pythium aphanidermatum (Edson در دو مرحله رشدي در شرايط گلخانه
کرونا در اخبار
وزارت بهداشتفارس ایسنا ایرنا جماران سیناپرس خبرآنلاین
کرونا
CoronaVirus
[COVID19]
کرونا در منابع علمی
CDC Nejm JAMA Lancet Cell BMJ Elsevier Oxford Nature Wiley Cambridge Medrxiv

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي مقاومت ژنوتيپ هاي برتر چغندرقند نسبت به (Pythium aphanidermatum (Edson در دو مرحله رشدي در شرايط گلخانه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
 
چکیده: 

چغندرقند يکي از گياهان مهم صنعتي بوده و از منابع اصلي تهيه شکر مي باشد. بيماري هاي ريشه چغندرقند، يکي از مهم ترين عوامل کاهش عملکرد اين گياه هستند. استفاده از ارقام مقاوم، امن ترين روش زيست محيطي براي مديريت بيماري هاي خاکزاد است. در اين پژوهش مقاومت چهار ژنوتيپ اصلاحي چغندرقند به همراه دو ژنوتيپ حساس و مقاوم نسبت به پوسيدگي ريشه با عامل Pythium aphanidermatum در شرا‍يط گلخانه اي بررسي شده است. گياهان در دو مرحله گياهچه اي و گياه بالغ مايه زني شدند. زادمايه پي تيوم، کشت 5-3 روزه آن روي محيط کشت CMA بود. آزمايش بصورت طرح کاملا تصادفي و با سه تکرار انجام شد. يک ماه بعد از مايه زني ميزان پوسيدگي ريشه ها با مقياس يک الي هفت محاسبه گرديد. نتايج نشان داد که در مرحله گياهچه اي ژنوتيپ هاي 16 و 44 سطحي از مقاومت را نسبت به پوسيدگي پيتيومي دارا مي باشند. در مرحله گياه بالغ، ژنوتيپ هاي 16، 44 و 78 داراي شاخص بيماري کمتري از شاهد مقاوم بودند. اثر متقابل سن و ژنوتيپ نشان دادکه در بيشتر ژنوتيپ ها با افزايش سن مقاومت نيز افزايش مي يابد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 91
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی