برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1392 , دوره  7 , شماره  1 ; از صفحه 22 تا صفحه 28 .
 
عنوان مقاله: 

جداسازي سويه هاي مختلف لاكتو باسيلوس ها از محصولات لبني شهرستان جهرم و تاثير متقابل آنها بر باكتري هاي مهم بيماري زاي روده و معده

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه میکروبیولوژی، واحد جهرم، جهرم، ایران
 
چکیده: 

زمينه و هدف: اثر سويه هاي لاكتو باسيلوس ها (و متابوليت هاي آن ها) در محصولات لبني به عنوان پروبيوتيك روي باكتري هاي پاتوژن ثابت شده است. هدف از اين مطالعه جداسازي لاكتوباسيلوس ها از فرآورده هاي لبني (ماست، پنير، شير، كشك و دوغ) و بررسي فعاليت ضد ميكروبي آنها عليه باكتري هاي پاتوژن (اشريشياكلي، سالمونلاتيفي موريوم و هليكوباكترپيلوري) بود.
روش بررسي: نمونه هاي لبني جمع آوري و در محيط كشت پپتون براث تهيه رقت گرديد. براي جداسازي لاكتوباسيلوس ها رقت ها بر روي محيط كشت MRS Agar كشت داده و به مدت 48-72 ساعت در شرايط بي هوازي و در دماي 37 درجه سانتي گراد گرمخانه گذاري گرديد. شناسايي لاكتوباسيلوس ها بر اساس رنگ آميزي، مورفولوژي، محيط كشت، خصوصيات بيوشيميايي و فيزيكي صورت گرفت. اثر بازدارندگي لاكتوباسيلوس هاي جدا شده روي رشد باكتري هاي پاتوژن با دو روش چاهك و ديسك صورت گرفت.
يافته ها: از 50 نمونه لاكتوباسيلوس جداشده از فرآورده هاي لبني (شامل 11 گونه لاكتوباسيلوس تعيين هويت شده) 19 مورد، داراي اثر بازدارندگي رشد عليه باكتري هاي پاتوژن سالمونلا تيفي موريوم، اشريشيا كلي و هليكوباكتر پيلوري بود. بيشترين سويه هاي شناسايي شده داراي اثر بازدارندگي، لاكتوباسيلوس بولگاريس، لاكتوباسيلوس ساليواريوس و لاكتوباسيلوس دلبروكي بود.
نتيجه گيري: با توجه به اين تحقيق برخي از سويه هاي لاكتوباسيلوس جدا شده از فرآورده هاي لبني براي درمان اسهال و ساير بيماري هاي گوارشي مي تواند مناسب باشد. همچنين اگر از اين باكتري ها در محصولات لبني استفاده شود در پيشگيري و درمان سودمند مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

دری، ک.، و نامدار، ن.، و حمایت خواه جهرمی، و. (1392). جداسازی سویه های مختلف لاکتو باسیلوس ها از محصولات لبنی شهرستان جهرم و تاثیر متقابل آنها بر باکتری های مهم بیماری زای روده و معده. علوم آزمایشگاهی (Medical Laboratory Journal), 7(1), 22-28. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=193286



Vancouver : کپی

دری کرامت اله، نامدار نجمه، حمایت خواه جهرمی وحید. جداسازی سویه های مختلف لاکتو باسیلوس ها از محصولات لبنی شهرستان جهرم و تاثیر متقابل آنها بر باکتری های مهم بیماری زای روده و معده. علوم آزمایشگاهی (Medical Laboratory Journal). 1392 [cited 2021September21];7(1):22-28. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=193286



IEEE : کپی

دری، ک.، نامدار، ن.، حمایت خواه جهرمی، و.، 1392. جداسازی سویه های مختلف لاکتو باسیلوس ها از محصولات لبنی شهرستان جهرم و تاثیر متقابل آنها بر باکتری های مهم بیماری زای روده و معده. علوم آزمایشگاهی (Medical Laboratory Journal), [online] 7(1), pp.22-28. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=193286.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 537 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی