برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1390 , دوره  13 , شماره  2 ; از صفحه 29 تا صفحه 38 .
 
عنوان مقاله: 

تركيب شيميايي، قابليت هضم و تجزيه پذيري تفاله گل محمدي و تاثير آن بر تعادل ازت در نشخواركنندگان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران
 
چکیده: 

در اين تحقيق، در فصل گلاب گيري حدود يك تن تفاله تر گل محمدي از قمصر كاشان تهيه و به مدت 10 روز در مقابل آفتاب خشك شد. در آزمايشگاه ماده خشك، پروتئين خام، خاكستر خام، چربي خام، تركيب فنلي قابل استخراج، تانن كل، كلسيم و فسفر آن به ترتيب 96.0، 12.5، 6.5، 1.8، 2.7، 1.3،1.1  و 0.1درصد تعيين شد. قابليت هضم، خوراك مصرفي و تعادل ازت چهار جيره آزمايشي حاوي تفاله گل محمدي، يونجه به نسبت هاي 100.0 (شاهد)، 15:85، 30:70 و 45:55 با استفاده از چهار راس گوسفند نژاد شال بالغ در قالب طرح چرخشي در زمان تعيين گرديد. تفاوت قابليت هضم ماده خشك، ماده آلي و ماده خشك مصرفي معني دار نبود. در سطوح بيشتر از 30 درصد تفاله گل محمدي قابليت هضم پروتئين كمتر بود (P<0.05). تعادل ازت در جيره هاي شاهد و حاوي 15، 30 و 45 درصد تفاله گل محمدي، به ترتيب 3.1، 2.6، 1.4 و 1.1 گرم در روز برآورد شد كه تفاوت آنها معني دار بود (P<0.05). تجزيه پذيري موثر ماده خشك و پروتئين خام با سرعت عبور دو درصد به ترتيب 68.5 و 67.8 درصد بود. با توجه به اين نتايج به نظر مي رسد بتوان از تفاله گل محمدي به عنوان بخشي از علوفه جيره نشخواركنندگان استفاده كرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 554
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی