مشخصات مقاله عنوان نشریه: پژوهش و نوآوري در علوم و صنايع غذايي اطلاعات شماره: 1391 , دوره 1 , شماره 4 ; از صفحه 229 تا صفحه 240 . عنوان مقاله: تاثير فراصوت روي برخي ويژگي هاي رئولوژيكي و حسي دوغ غني شده با اسيدهاي چرب امگا-3 نویسندگان: شيخ شعاعي فاطمه, عباسي سليمان* آدرس: * گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس چکیده: اسيدهاي چرب چند غيراشباعي امگا-3 گروهي از اسيدهاي چرب هستند كه تاکنون پژوهش هاي گوناگوني اثرات سودمند مصرف آن ها را در توسعه سلامت و ممانعت از بيماري ها به اثبات رسانده اند. ولي از آن جايي كه عمدتا فاصله زيادي بين ميزان دريافت اسيدهاي چرب امگا-3 نسبت به مقدار توصيه شده وجود دارد بنابراين، به نظر مي رسد افزودن آن ها به فرآورده هاي غذايي، روشي منطقي براي دست يابي به مقدار مورد نياز از اين مواد باشد. اما افزودن اسيدهاي چرب به غذا نيز ممكن است اثرات قابل توجهي روي طعم و مزه داشته باشد. لذا، در پژوهش حاضر امکان استفاده از امواج فراصوت (تا شدت 100 درصد) براي غني سازي دوغ با اسيدهاي چرب امگا-3 (در مقادير 0.25 تا 1 درصد) بررسي شد و تفاوت ويژگي هاي رئولوژيكي و حسي با استفاده از آزمون دانکن مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج نشان داد که امواج فراصوت قادر به همگن سازي و پايدار سازي دوغ غني شده با اسيدهاي چرب امگا-3 بود و نمونه داراي 0.25 درصد روغن ماهي از لحاظ حسي مطلوبيت بيشتري نسبت به كل نمونه ها و نمونه شاهد (در سطح احتمال 95 درصد) داشت. در ضمن، مناسب ترين مدل رئولوژيكي براي نمونه هاي حاوي روغن (تا سطح يك درصد وزني) و بدون اعمال تيمار حرارتي، مدل قانون توان و براي نمونه حاوي يك درصد روغن همراه با اعمال تيمار حرارتي مدل سيسكو شناخته شد. کلید واژه: اسيدهاي چرب امگا-3(Q3)امواج فراصوت(Q2)دوغ غني شده(Q2)پايداري(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: بهبود زخماضطرابروغن سویااسیدهای چرب امگا 3پکتینخالص سازیروش سطح پاسخفراصوتقطع آبیاریتاریخ کاشتاجزای عملکرداجزا عملکرد ارجاعات: تاثير برخي هيدروکلوئيد ها بر پايداري فيزيکي، ويژگي هاي رئولوژيکي و حسي مخلوط شير - آب پرتقالتاثير افزودن تكي و تركيبي صمغ هاي کتيرا، ثعلب و گوار در پايدارسازي دوغ بررسي كارايي و سازوكار برخي تركيبات هيدروكلوئيدي در جلوگيري از دو فاز شدن دوغ مقالات نشریه ای مرتبط: تاثير عوامل مختلف روي پايداري اكسايشي دوغ غني شده با اسيدهاي چرب امگا 3بررسي تاثير مصرف مکمل اسيدهاي چرب امگا-3 بر شدت افسردگي دانشجويان دخترمقايسه اثر اسيدهاي چرب امگا-3 دريايي و گياهي در تصحيح مقاومت به انسولين القا شده به وسيله اسيدهاي چرب اشباع در آديپوسيت هاي کشت داده شده گاوياثر دوره زماني مصرف روغن ماهي در جيره غذايي بر پروفيل اسيدهاي چرب لاشه جوجه هاي گوشتيمطالعه و بررسي امکان استخراج اسيدهاي چرب امگا-3 از روغن ماهي کيلکا مقالات همایشی مرتبط: بررسی ترکیب اسیدهای چرب و مقدار روغن استخراج شده از میوه 16 رقم زیتون ایرانی و خارجیمیزان اسیدهای چرب اشباع و ترانس در فراوده های مختلف لبنی تولید شده در استان مازندراناثر متقابل منابع نیتروژن و مقادیر گوگرد بر عملکرد دانه، پروتئین و اسیدهای چرب کلزای (.Brassicanapus L) زمستانهبررسی میزان روغن و اسیدهای چرب قبل و پس از برداشت در 7 رقم و ژنوتیپ باداماستفاده از تحلیل مولفه های اصلی برای تعیین روابط بین اسیدهای چرب فرار در شکمبه و اسیدهای چرب فرد کربن و شاخه دار در شیر گاوهای تغذیه شده با روغن آفتابگردان ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 109 آخرین های بلاگ شماره گذاری خطوط در وردمعرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگل ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی