برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

مقاومت آنتي بيوتيکي گونه هاي کمپيلوباکتر جدا شده از گوشت مرغ، بوقلمون، بلدرچين، کبک، شترمرغ، گاو، گوسفند، بز، و شتر عرضه شده در شهرستان شهرکرد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی، شهرکرد، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: کمپيلوباکتر ژزوني و کمپيلوباکتر کلي جزء معمولي ترين عوامل آنتريت باکتريايي حاد در انسان در سراسر جان محسوب مي شوند. استفاده از آنتي بيوتيک ها در دامپزشکي به عنوان يکي از مهم ترين عوامل مقاومت اين پاتوژن ها در جدايه ها از انسان ذکر شده است. اين مطالعه با هدف بررسي الگوي مقاومت آنتي بيوتيکي گونه هاي کمپيلوباکتر جدا شده از گوشت عرضه شده در شهرستان شهرکرد انجام شد.
مواد و روش ها: در مجموع 214 گونه کمپيلوباکتر شامل 193 کمپيلوباکترژژوني و 20 گونه کمپيلوباکترکلي جدا شده از انواع گوشت خام شامل گوشت گاو، گوسفند، بز، شتر، مرغ، بوقلمون و بلدرچين، جهت بررسي وضعيت مقاومت به ترکيبات ضد ميکروبي به روش ديسک گذاري مورد ارزيابي قرار گرفتند
.
يافته ها: به طور کلي 191 مورد از 214 گونه کمپيلوباکتر بررسي شده به يک يا چند آنتي بيوتيک بررسي شده مقاومت نشان دادند. 45 سويه (20.9 درصد)، 81 سويه (37.7 درصد) و 79 سويه (36.9 درصد) از گونه هاي کمپيلوباکتر بررسي شده به ترتيب نسبت به يک، دو و سه يا بيشتر از آنتي بيوتيک هاي آزمون شده مقاومت نشان دادند. بيشترين مقاومت به ترتيب نسبت به تتراسيکلين (72.4 درصد)، سيپروفلوکساسين (48.6 درصد) و ناليديکسيک اسيد (40.2 درصد) بود. تمام گونه کمپيلوباکتر بررسي شده نسبت به جنتامايسين حساس بودند. و تنها 1 گونه کمپيلوباکتر جدا شده از گوشت مرغ و يک گونه کمپيلوباکتر جدا شده از گوشت بوقلمون به ترتيب نسبت به کلرامفنيکل و اريترومايسين مقاوم بودند.
نتيجه گيري: به علت گزارش هاي فزاينده افزايش مقاومت ضد ميکروبي گونه هاي کمپيلوباکتر تلاش در جهت کنترل استفاده از آنتي بيوتيک ها در دامداري ها لازم است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 181
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی