برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي خصوصيات فيزيکوشيميايي روغن مغز هسته انبه سه واريته کشت شده در ايران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه مهندسی کشاورزی- علوم و صنایع غذایی، تهران، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: روغن مغز هسته انبه به عنوان يک منبع سالم، مغذي و عاري از ترکيبات سمي است و مي تواند جايگزيني براي چربي جامد خوراکي بدون اثر مضر باشد. هدف در اين تحقيق ارزيابي خصوصيات فيزيکي و شيميايي روغن مغز هسته انبه سه واريته کشت شده در ايران و مقايسه آنها با يکديگر مي باشد.
مواد و روش ها: روغن هر يک از نمونه ها توسط حلال هگزان استخراج گرديد و خصوصيات فيزيکي و شيميايي چون ترکيب اسيدهاي چرب، انديس اسيدي، انديس يدي، انديس صابوني، انديس پراکسيد، زمان پايداري در برابر اکسيداسيون، مواد غير قابل صابوني شونده، ضريب شکست و رنگ روغن خام مغز هسته انبه مورد بررسي قرار گرفت
.
يافته ها: مغز هسته انبه 6.73 تا 7.0 درصد از کل وزن ميوه انبه را تشکيل مي دهد که داراي حدود 10 درصد روغن است که از نظر ترکيب اسيد چرب حاوي حدود 55 درصد اسيدهاي چرب اشباع و 45 درصد اسيدهاي چرب غير اشباع مي باشد. بيشترين زمان پايداري، ترکيبات غيرصابوني شونده و ضريب شکست متعلق به نمونه پاکستاني پيوندي مي باشد
.
نتيجه گيري: با توجه به درصد يکسان محتوي روغن در سه واريته مورد بررسي و همچنين شباهت بسيار در ترکيب اسيدهاي چرب سه واريته مذکور، واريته پاکستاني پيوندي از نظر زمان پايداري در برابر اکسيداسيون و محتوي ترکيبات غير صابوني شونده نسبت به دو واريته ديگر بهتر ارزيابي مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 244
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی