3 SID.ir | نقش Phytophthora cactorum در پژمردگي و زوال توت فرنگي در کشت هيدروپونيک و بررسي واکنش ارقام مختلف توت فرنگي به آن
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

نقش Phytophthora cactorum در پژمردگي و زوال توت فرنگي در کشت هيدروپونيک و بررسي واکنش ارقام مختلف توت فرنگي به آن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج
 
چکیده: 

بيماري پوسيدگي فيتوفتورايي طوقه و ريشه توت فرنگي يکي از بيماري هاي مهم در کشت هيدروپونيک مي باشد. ريشه هاي گياهاني که دچار پوسيدگي ريشه و طوقه شده ابتدا به صورت زردي و زوال خود را نشان مي دهند و به تدريج بوته دچار افتادگي شده و از بين مي رود. به منظور شناسايي عامل بيماري پوسيدگي طوقه توت فرنگي، از بوته هاي بيمار نمونه برداري و بافت هاي آلوده به مدت 2-1 ساعت با آب به ملايمت شسته شده و روي محيط کشت نيمه انتخابي آرد ذرت- آگار انتقال داده شدند. از بافت آلوده، قارچ فيتوفتورا جدا گرديد. بر اساس خصوصيات مورفولوژيک و نيازهاي حرارتي، قارچ مذکور Phytophthora cactorum تشخيص داده شد. مقايسه درصد کلونيزاسيون طوقه و ريشه اصلي و درصد مرگ و مير نشان داد که ارقام سلوا، آليسو و گاويتا به ترتيب بيشترين و کمترين حساسيت را دارند اما رقم کامروسه متحمل مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 135
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی